Iorguş a închiriat 7 mii de metri pătraţi de plajă cu 276 de dolari pe an, până în 2021

0
692

farmec.ro

De domeniul fantasticului!

Primăria Mangalia ţinteşte titlul de campioană în privinţa numărului de sesizări / dosare aflate în cercetarea procurorilor anticorupţie. Cea mai recentă verificare a unei instituţii a statului a scos la iveală noi abateri grave ale funcţionarilor şi aleşilor locali din mandatele anterioare. Potrivit unui calcul, municipalitatea a fost păgubită cu 1 milion de dolari anual, în ultimii 20 de ani, numai din contracte de concesiune.

Informaţiile obţinute de cotidianul Replica au fost confirmate de actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu: Bugetul local a fost păgubit prin încheierea unor contracte de concesiune, de închiriere sau asociere care au vizat mii şi mii de metri pătraţi din municipiul Mangalia. Terenurile închiriate de administraţia locală sau pentru care au fost încheiate contracte de asociere au fost evaluate la suma de 65 de milioane de euro. Nu vorbim de pârloage, ci de terenuri amplasate în zone bune ale municipiului. Însă, în mandatele anterioare, toate contractele la care mă refer şi care au intrat în atenţia Curții de Conturi şi nu numai au fost încheiate în defavoarea primăriei.

Există circa 400 de contracte de asociere încheiate cu încălcarea legii. Timp de 10 ani nici una din asocieri nu a adus profit, iar enormitatea a fost explicată tot de actualul edil al Mangaliei. Cum funcţionau asocierile? Primăria punea la dispoziţia investitorului un teren, iar investitorul venea cu o tonetă, o tarabă, ce dorea el… Conform contractelor de asociere, profitul investitorului trebuia să se împartă, adică o cotă din profitul afacerii să ajungă la bugetul local. Cât credeţi că a ajuns la visteria municipalităţii? Zero lei!, a precizat Radu.

Însă, una din cele mai mari surprize a venit odată cu analizarea contractelor de concesiune. O bucată de plajă situată la ieşire din Saturn (în suprafaţă de 7 mii de metri pătraţi), care în prezent este evaluată la suma de 1,3 milioane de euro, a fost concesionată cu fabuloasa sumă de… 276 de dolari! Nu vorbim de 276 de dolari pe metrul pătrat anual, ci de 276 de dolari întreaga suprafaţă, anual. Valabilitatea contractului este de 25 de ani, începând cu 1996 (an în care primar era Zanfir Iorguș – n.r.). Plaja este neamenajată. Investitorul nu a făcut nimic. Mai închiria o suprafaţă de teren către circ, vara, a comentat, referitor la acest subiect, Cristian Radu. Edilul a adăugat că toate contractele considerate păguboase urmează să fie reziliate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vom reveni, în numerele viitoare, cu detalii referitoare la aceste contracte, precum şi numele persoanelor care s-au bucurat de beneficiile fostelor administraţii locale.

Alexandra ANTON, replicaonline.ro, Luni, 16 iunie 2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply