„Turist Acasă” de la Constanța. Irina Radu: Îmi doresc să filmez orașele antice de sub Marea Neagră

0
1412

Prezentatoarea emisiunii “Turist acasă”, Irina Radu, de la Digi24 Constanta, își dorește să realizeze reportaje prin intermediul cărora să le prezinte telespectatorilor ruinele subacvatice ale portului vechii cetăți tomitane, docurile, depozitele structurile antice ascunse în Marea Neagră.

1. Care a fost cel mai frumos material pe care l-ai filmat?

Toate reportajele pe care le-am realizat au ceva special. Am căutat întotdeauna să le arăt telespectatorilor că, dincolo de o cetate părăsită sau o biserică veche, există întotdeauna povești fascinante. Însă, un moment deosebit a fost atunci când am filmat în locul în care am crescut, în orașul Mangalia.

Am petrecut o zi întreagă într-un loc uitat demult, dar cu o poveste și o istorie fascinantă. Este vorba despre Herghelia Mangalia, locul în care, în secolul trecut, veneau oameni din întreaga Europă pentru concursurile de galop. Acolo i-am cunoscut pe oamenii care au reușit să țină în viață acest complex și care i-au redat gloria de odinioară.

La herghelie am vazut un lucru nemaiîntâlnit în România: 350 de exemplare de cai, iepe, mânji și armăsari pur-sânge arab.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

2. Care a fost reacția oamenilor, ai primit felicitari, ai reușit să îi ajuți să descopere locuri noi?

Am fost plăcut impresionată atunci când oamenii m-au recunoscut și m-au oprit pe stradă să mă felicite pentru emisiune. Mi s-a întâmplat de multe ori să primesc sugestii pentru edițiile urmatoare, chiar de la telespectatori.

Unii mi-au spus că au trecut prin locurile în care a ajuns și echipa noastră, însă nu le-au cunoscut întreaga poveste, sau au aflat lucruri neștiute chiar de la noi. Alții au văzut Dobrogea prin ochii noștri.

* * *

Vă invităm să citiți și să vizionați mai mult pe

http://www.digi24.ro/Media/Emisiuni/Regional/Digi24+Constanta/Turist+acasa/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply