Spectacolul velierelor ajunge la Constanţa! FOTO

0
668

De sâmbătă până luni, zeci de nave cu pânze şi echipajele lor se vor afla în portul Constanţa, în cadrul Regatei Mării Negre. Evenimentul este marcat cu spectacole, concerte şi artificii.

Cele mai impresionante nave cu pânze din lume şi cele mai frumoase poveşti de pe mare vor ajunge, în acest week-end, la Constanţa. Zeci de veliere din întreaga lume, care participă la Regata Mării Negre – Black Sea Tall Ships Regatta, vor ancora în port, la Terminalul de pasageri, sâmbătă dimineaţă. Cu acest prilej, va avea loc un adevărat festival al velierelor şi o paradă a tuturor echipajelor.

Constanţa este cel de-al patrulea port în care intră velierele, după Varna, Novorossiysk şi Sochi. Organizatorii promit un spectacol cu totul unic şi deosebit, marcând astfel şi finalul competiţiei.

Premii pentru navele româneşti 

România participă la regată cu două veliere: Bricul „Mircea”, de clasa A, şi „Adornate”, de clasa B. Navele au plecat pe 3 mai din Varna, Bulgaria, unde s-a dat şi startul pentru prima competiţie, până la portul Novorossiysk. Unul din premiile acestei curse vine la noi acasă, pentru că „Adornate” a făcut o figură frumoasă, clasându-se pe locul întâi, la navele de clasă B. Pe podium s-au mai urcat nava „Bodrum”, din Turcia, pe locul al doilea, şi „Johanna Lucretia”, din Marea Britanie, pe locul al treilea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, în fiecare port în care acostează navele, se desfăşoară mai multe competiţii sportive dedicate membrilor echipajelor. La concursurile din Novorossiysk, „Mircea” a primit premiul pentru cea mai bună contribuţie la activităţile sportive.

Apoi, la Sochi, în Rusia, „Mircea” a luat premiul pentru cea mai bună paradă a echipajelor dintre toate navele de clasa A. Nici „Adornate” nu s-a lăsat mai prejos, pentru că ea a primit acelaşi premiu, dar pentru navele de clasa B, C şi D. Practic, România a avut cele mai frumoase echipaje de marinari la Sochi. Cea de-a doua cursă, dar şi ultima din Regată, a început la Sochi şi se va încheia la Constanţa, sâmbătă de dimineaţă.

Continuarea, in cugetliber.ro, Joi, 22 mai 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply