Gazele de şist – Înger sau Demon? Proteste în 60 de oraşe, în timp ce Rusia ameninţă Europa cu gazele naturale

0
789

Protest faţă de explorarea gazelor de sişt la Bucureşti, în semn de solidaritate cu manifestanţi de la Pungeşti FOTO Mediafax.

În timp ce românii s-au mobilizat şi protestează, la sfârşitul acestei săptămâni, faţă de ameninţarea gazelor de şist, restul Europei, dar şi Statele Unite privesc cu jind către aceleaşi resurse, care le-ar permite să demoleze hegemonia gazului rusesc.

Duminică, în peste 60 de localităţi din ţară, românii au anunţat proteste de amploare faţă de exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. Protestele ar urma să debuteze, în mod simbolic, la Pungeşti, acolo unde a mocnit, de prima dată, revolta.

A devenit localitatea Pungeşti un nucleu al unei mişcări ecologiste raţionale?

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, are dubii. Într-un interviu acordat revistei „Sinteze”, coordonată de sociologul Vasile Dâncu, Maior vorbeşte despre riscurile asociate tehnologiilor de exploatare a gazelor de şist, dar şi despre ceea ce numeşte „zona ecologistă”. El avertizează, în acelaşi context, că discursul ecologist, oricâte pasiuni ar stârni, trebuie să aibă o bază raţională.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/n3ir3m, 05.04.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply