Manifestații de amploare împotriva gazelor de șist. 100 de ONG-uri protestează în 60 de orașe

0
810

Yahoo News – Manifestații împotriva gazelor de șist.

Un număr de 100 de ONG-uri vor participa pe 6 aprilie la manifestațiile Zilei Naționale de Luptă împotriva Fracturării, care vor avea loc în 60 de localități din țară și în mai multe orașe din străinătate. 

Astfel, duminică vor fi organizate mitinguri și marșuri împotriva explorării si exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice.

“Ieșim cu toții în stradă, țărani și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri, din țară și din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa și aerul. Ieșim în stradă să spunem răspicat că nu vom ceda și ne vom apăra dreptul la viață, la sănătate, viitorul”, se arată pe site-ul stopfracturare.ro.

Manifestul are loc în contextul în care la Pungești se pregătește primul foraj, iar alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de șist.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Protestatarii susțin că metoda fracturării începe să fie implementată pe ascuns și la exploatările clasice de petrol și gaze pentru creșterea productivității, fără niciun fel de studiu de impact asupra sănătății și mediului.

Recomandările editorilor Yahoo! News:

Cutremurele provocate de exploatarea gazelor de șist, o amenințare reală?

De ce nu este legală exploatarea gazelor de şist în România

Ei susțin că turismul și agricultura vor fi distruse prin otrăvirea apei, pamântului și aerului,  agricultorii fiind primii afectați, apoi micii întreprinzatori și încet, încet întreaga țară.

Mai mult, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply