Micii româneşti au fost salvaţi, se vor putea vinde oriunde în UE!

0
731

Micii româneşti vor putea fi comercializaţi şi pe piaţa Uniunii Europene, cele 297 de voturi obţinute luni în Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animalelor (SCFCAH) permit utilizarea bicarbonatului de sodiu în prepararea micilor.

Mici

‘Mă bucur că micii româneşti au intrat în legalitate. Consider că specificităţile culturale, tradiţionale şi, de ce nu, culinare ale fiecărui stat membru nu trebuie pierdute în procesul legitim de uniformizare a valorilor europene. Acest lucru înseamnă Uniunea Europeană. Mulţumim statelor membre şi Comisiei Europene, care au înţeles demersul României. Diplomaţia românească şi-a făcut excelent datoria’, a declarat luni, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Conform surselor citate, decizia SCFCAH – comitetul permanent condus de Comisia Europeană (CE) şi în care sunt reprezentate la nivel de experţi statele membre – de autorizare a aditivilor utilizaţi la prepararea micilor a fost luată cu o majoritate calificată de 297 de voturi pentru, 48 de abţineri şi şapte împotrivă. Statele care s-au abţinut sunt Marea Britanie, Finlanda şi Belgia, în timp ce împotrivă a votat Danemarca.

Efectul principal al votului de luni este că producătorii vor putea exporta micii, dacă în perioada următoare votului nu vor fi înaintate obiecţii. În prezent, micii pot fi produşi şi comercializaţi în România în baza unei derogări, întrucât aditivii utilizaţi la prepararea lor nu figurează în anexa II a Regulamentului 1333/2008, amendată în mai multe rânduri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Conform Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), cele două ingrediente care aveau nevoie de autorizare pentru a fi utilizate în prepararea micilor erau bicarbonatul de sodiu (E 500) şi carminul (E 120).

Mai mult, in economica.net, 11.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply