Faleza, în extindere; Mangalia se întoarce cu faţa la mare

0
738

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Primăria doreşte să amenajeze o faleză care să lege municipiul Mangalia de toate cele şase staţiuni ale sale: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp”

CONCEPT Primarul Mangaliei, Cristian Radu, este convins că orice oraş care are deschidere la mare trebuie să aibă şi o faleză modernă. În această idee, edilul a afirmat că, după modernizarea Portului Turistic, doreşte să amenajeze o faleză care să lege municipiul Mangalia de toate cele şase staţiuni ale sale: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp. “Prin amenajarea acestei faleze, oraşul şi cele şase staţiuni se vor întoarce cu faţa la mare. Aşa şi trebuie să fie, pentru că, dacă vrem să atragem turişti, trebuie să avem şi ce le oferi. Este un proiect grandios, pe care îl vom derula cu fonduri europene”, a spus Cristian Radu. Pentru că lungimea totală a falezei va măsura aproximativ nouă kilometri, edilul a precizat că proiectul va fi realizat pe bucăţi. În acest sens, primul tronson care va fi amenajat este porţiunea dintre Mangalia şi staţiunea Saturn. Pentru a realiza acest lucru, administraţia publică locală a depus la Guvern un proiect cu o valoare totală de 6,6 milioane de euro. „Lucrările vor începe în acest an, iar faleza va fi dotată cu mobilier urban, dar şi cu spaţii de recreere. Cred că vom avea cea mai modernă faleză din estul Europei. Va fi o investiţie imensă, făcută cu bani europeni”, a spus edilul.

PROIECT UNITAR

Cel de-al doilea tronson al falezei, pentru care Primăria Mangalia a realizat un proiect, cuprinde porţiunea dintre staţiunile Neptun şi Jupiter. Potrivit declaraţiilor edilului, şi acest proiect va fi realizat cu fonduri europene şi include reamenajarea zonei cuprinse între limita plajei şi lacurile din Neptun şi Jupiter. Conform proiectului întocmit de Primărie, în acest perimetru va exista un concept urbanistic unitar. Pentru modernizarea zonei se vor folosi materiale speciale pentru pavaj, iar faţadele clădirilor vor fi refăcute. De asemenea, se vor instala băncuţe şi mobilier urban, care vor da o notă de modernism zonei. În plus, a afirmat primarul, amplasarea tarabelor şi chioşcurilor pe viitoarea faleză va fi interzisă, iar aleile pietonale din apropierea lacurilor vor fi acoperite cu lemn. De asemenea, se vor construi pontoane pentru accesul turiştilor şi se va institui o zonă de protecţie în jurul lacurilor. Cristian Radu a spus că între lacuri şi plajă se pot realiza doar construcţii fără etaj, iar aprovizionarea unităţilor de alimentaţie publică se va face în baza unui program prestabilit.

„Pentru a crea un aspect plăcut în perimetrul dintre lacuri şi mare, se pot aranja instalaţii de lumini şi fântâni arteziene, spaţii pentru copii sau elemente de atracţie turistică, potrivit conceptului urbanistic unitar”, a menţionat primarul. Pe de altă parte, susţine Cristian Radu, ceva mai dificile vor fi lucrările din dreptul staţiunilor Venus şi Neptun, unde faleza va fi amenajată pe mare. “Spre exemplu, în dreptul lui Venus nu avem teren suficient pentru a amenaja faleza, o situaţie asemănătoare regăsind-o şi în dreptul vilelor de protocol din staţiunea Neptun”, a afirmat primarul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/, luni, 24 febr.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply