Iată că se poate ! Comuna cu 200 de beneficiari de fonduri europene

0
554
starshiners.ro%20
Profit cu bani europeni. Câștigul agricultorilor din Giuvărăști ajunge și la 10.000 de euro pe an.

Localnicii dintr-un sat din Olt au descoperit că fondurile europene îi pot scoate din sărăcie. Unul câte unul au accesat bani europeni, până când numărul proiectelor a ajuns la 200. Adică, unul din zece localnici din comuna Giuvărăşti a accesat fonduri nerambursabile. Au primit o mână de ajutor şi de la autorităţile locale care au înţeles că afacerile profitabile ale sătenilor înseamnă mai mulţi bani la bugetul local.

Mitrică Ciţă este printre primii locuitori din Giuvărăşti care a avut curajul să acceseze fondurile europene în 2009. De atunci, a primit în fiecare an câte 1.500 de euro. Profitul a fost pe măsura aşteptărilor – aproape 10.000 de euro pe an din ardei, vinete şi roşii. Acum are contracte cu mai mulţi comercianţi en gross din ţară, care vin în fiecare lună şi îi cumpără marfa.

„Acum patru ani am accesat şi o măsură la fondurile europene, măsura 141, care, după cum se vede, ne-a sprijinit. Suntem una din comunele din județul Olt cu cele mai multe fonduri accesate”, spune Mitrică Ciţă.

Cititi continuarea pe ro.stiri.yahoo.com/, 22.02.2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply