Liderul PNL Constanţa Gheorghe Dragomir: „Dacă se rupe USL, nu am niciun fel de regret pe plan local“

0
730

Liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, susţine că, sensul declaraţiilor lui Victor Ponta din această săptămână pare să fie că premierul a luat deja decizia de a renunţa la Uniunea Social Liberală, fără să aibă tăria să spună clar acest lucru, ci încercând să găsească vinovaţi pentru propriul eşec.

„Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, nu a ieşit niciodată din limitele înţelegerii iniţiale, devenită legitimă prin votul românilor din decembrie 2012. Se pare că, în ciuda eforturilor noastre de a rezolva această criză artifi-cială, din declaraţiile lui Victor Ponta reiese că decizia premierului pare deja luată fiind aceea de a merge înainte nu cu USL, ci cu o majoritate ilegitimă. PSD şi premierul Ponta se opun venirii lui Klaus Iohannis în Guvern şi preferă o variantă eronată de guvernare. Însă orice Guvern în afara formulei USL este unul ilegitim, iar noi suntem obligaţi să îi cerem imediat demisia”, a spus Gheorghe Dragomir.

El a mai adăugat că, luni, vor discuta dacă se va face o şedinţă comună a Parlamentului şi dacă vor vota Guvernul USL, deoarece PNL nu are de ce să accepte să rămână în această situaţie încă 45 de zile, în cadrul unui interimat.

„Dacă luni poziţia PSD şi a lui Victor Ponta va fi una în sensul continuării proiectului USL şi respectării votului cetăţenilor, PNL o va saluta însă, în acest moment, semnalele transmise de parteneri nu sunt îmbucurătoare”, a mai spus Dragomir.

Miza excluderii PNL

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Totodată, liderul liberal de la malul mării a mai spus că, în opinia sa, este posibil ca ieşirea PNL de la guvernare să nu fie chiar dorinţa lui Victor Ponta ci, mai degrabă, rezultatul unei presiuni exercitate asupra sa de baronii locali.

„Este posibil ca, dorinţa ca noi să ieşim de la guvernare să nu fie o dorinţă proprie a lui Victor Ponta. Cred că, mai degrabă ar fi presiunea exercitată asupra lui de baronii locali care se simt în nesiguranţă deoarece liberalii s-au opus legii graţierii şi amnistiei, acolo unde ei au o problemă”, a spus Gheorghe Dragomir.

În ceea ce priveşte o eventuală rupere a USL pe plan local, Dra-gomir a spus că nu va avea niciun regret deoarece Organizaţia Partidului Liberal de la Constanţa a fost una dintre cele care s-au opus la început unei astfel de alianţe, dar în cele din urmă, a considerat că proiectul naţional este mai important şi a acceptat compromisul.

„Vă aduceţi aminte că, atunci când s-a format USL, această uniune nu a fost pe placul tuturor liberalilor, printre cei nemulţumiţi fiind şi organizaţia noastră, de la Constanţa. Totuşi, datorită interesului pe plan naţional, am acceptat şi noi pentru că nu aveam ce face. Pot spune că, exact ca nişte soldaţi am intrat într-un proiect pe termen lung care să fie în beneficiul cetăţenilor”, a explicat Gheorghe Dragomir.

În altă ordine de idei, în caz că USL se va rupe, liderul liberalilor constănţeni a spus că, în momentul de faţă nu există nicio înţelegere prefaţată, însă nu exclude niciun fel de alianţă cu alte partide de pe plan local, în funcţie de ceea ce se va decide la nivel naţional.

Carmen MOCANU, Cuget Liber, Sâmbătă, 22 Februarie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply