Ajutor pentru pensionarii Mangaliei

0
922

Viceprimarul Bogdan Maganu: „PSD va propune majorarea plafonului, de la 800 de lei la 830 de lei, până la care pensionarii pot primi ajutoare alimentare de la Primărie”.

Dată fiind situaţia grea în care se găseşte România, aleşii locali din Mangalia încearcă să ofere ajutor vârstnicilor, una dintre cele mai afectate categorii sociale. În această idee, grupul PSD din Consiliul Local va propune, într-o şedinţă viitoare, mărirea plafonului până la care pensionarii pot primi pachete cu alimente.

„În prezent, primesc pachete peste 3.000 de pensionari cu venituri mai mici de 800 lei/lună, vârstnici de peste 60 de ani care nu realizează venituri, dar şi persoane cu handicap. Cum în decembrie 2013 au fost indexate pensiile, mulţi dintre pensionari nu se mai încadrează în normele stabilite de Consiliul Local. În această situaţie se află aproximativ 350 de pensionari. De aceea, într-o şedinţă viitoare, PSD va propune majorarea plafonului, de la 800 de lei la 830 de lei, până la care pensionarii pot primi ajutoare de la Primărie”, a spus unul dintre iniţiatori – viceprimarul Bogdan Maganu, care este şi consilier local.

El a adăugat că fiecare nevoiaş al Mangaliei beneficiază, lunar, de câte un pui, un litru de ulei, un kilogram de zahăr, un kilogram de orez, un kilogram de făină şi un kilogram de mălai.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Miercuri, 19 febr.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply