Mangalia pune ecarisajul la treabă

0
1409

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Cei care vor concesiona serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân vor trebui să rezolve problema într-o perioadă de timp anume şi nu să tărăgăneze lucrurile. Nu vom accepta ca problema maidanezilor să se rezolve ca până acum, când totul se făcea pe hârtie”.

EŞEC

A trecut aproape jumătate de an de când moartea lui Ionuţ, băieţelul în vârstă de patru ani, din Bucureşti, care a murit sfâşiat de câini, a revoltat întreaga Românie. Imediat după decesul copilului, românii s-au împărţit în două, ba chiar în trei tabere. Unii, marcaţi de moartea băieţelului din Capitală, au spus că problema câinilor comunitari se va rezolva doar prin eutanasierea patrupedelor. Alţii, în schimb, s-au opus cu vehemenţă ideii. A mai existat o categorie, care a încercat să împace şi capra, şi varza. Aceasta a propus sterilizarea câinilor, şi nu doar pe hârtie, cum se întâmplă în multe situaţii, iar apoi să fie daţi spre adopţie. În această ultimă categorie s-a înscris şi Primăria Mangalia, care a declanşat o campanie publică de adopţie a câinilor comunitari. Din păcate, spune primarul Mangaliei, Cristian Radu, campania nu a dat roade, iar aşa-zişii iubitori de animale nu s-au înghesuit să adopte câini. „Când a fost vorba de eutanasierea câinilor, mulţi au sărit ca arşi şi au ţipat că este o măsură barbară. Însă, când am lansat campania de adopţie, am avut surpriza neplăcută să constatăm că au fost doar câteva persoane care au luat acasă maidanezi. Aşa că nici această metodă nu a funcţionat”, a afirmat primarul.

PROBLEMĂ

Situaţia câinilor comunitari de la Mangalia nu este tocmai de neglijat, de aceea a reprezentat o adevărată luptă cu morile de vânt pentru administraţia locală. Edilul Mangaliei a adăugat că, din păcate, nici campania de sterilizare nu a dat rezultatele aşteptate. Radu a declarat că adevărata problemă o reprezintă patrupedele din gospodăriile oamenilor, deoarece puii acestora ajung de cele mai multe ori pe stradă, pentru a îngroşa rândurile maidanezilor. „Degeaba îi sterilizăm noi pe cei din stradă dacă apar alţii de la case”, a spus Radu. Cum Primăria nu are capacitatea de a face faţă situaţiei, aleşii locali din Mangalia au hotărât concesionarea, prin licitaţie publică deschisă, a Serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/, 18.02.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply