Primari constănţeni “încondeiaţi” în raportul Curţii de Conturi

0
756
Primari constănţeni "încondeiaţi" în raportul Curţii de Conturi

Curtea de Conturi a României a făcut, ieri, public raportul sesizărilor transmise Ministerului Public pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile ilegalităţilor constatate în timpul controalelor C.C. Printre sesizări, există multe primării constănţene, locul fruntaş fiind ocupat de municipiul Mangalia.

Dacă, săptămâna trecută, Curtea de Conturi prezenta raportul principalelor nereguli constatate la instituţiile publice verificate anul trecut, pentru cheltuielile realizate în 2012, ieri a revenit cu listele sesizărilor către parchete, detaliat, atât cele mai recente, cât şi unele mai vechi, datând chiar din 2006.

Printre primarii care vor da cu subsemnatul în faţa procurorilor în viitorul apropiat se numără destui din judeţul Constanţa, iar în funcţie de valoarea prejudiciului calculat de către inspectorii Curţii de Conturi, cercetarea poate ajunge la parchete de pe lângă Judecătorii, Tribunale sau la Anticorupţie.

De pildă, în cazul Primăriei Mangalia, C.C.R. a făcut sesizare la D.N.A. – Structura Centrală, după un control realizat în 2010, în timpul mandatului lui Claudiu Tusac. Fapta sesizată procurorilor este: angajarea, ordonanţarea şi efectuarea de plăţi fără ca bugetul unităţii administrativ-teritoriale să fie aprobat, iar prejudiciul estimat de C.C.R. este de 4.015.732 de lei.

Citiţi continuarea în observator.ro/, 13.02.1014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply