Măsuri suplimentare de siguranţă publică, în cartierul M.I. Dobrogeanu

0
805

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, s-a deplasat în dimineaţa zilei de joi, în cartierul M.I. Dobrogeanu, la solicitarea cetăţenilor din zonă, care au reclamat că au rămas fără proviziile de iarnă, după ce au fost prădaţi de hoţi, în cursul nopţii de miercuri spre joi. La faţa locului, s-au aflat reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale şi Poliţiei Locale, precum şi cei ai Primăriei pentru a constata cele întâmplate şi a dispune măsurile care se impun în acest caz.

În discuţiile cu cetăţenii prejudiciaţi, locatari ai blocului A04, edilul Radu Cristian i-a asigurat că aceste fapte antisociale vor înceta, imediat ce întregul oraş va fi monitorizat video. Până atunci, primarul a dispus ca în acest cartier să se afle permanent o patrulă formată din poliţişti,   jandarmi şi firmă de pază, care va supraveghea cu mare atenţie zona.

După cum se ştie, la periferia cartierului M.I. Dobrogeanu există şase imobile cunoscute sub denumirea de “barăci”, cu aproximativ 100 de locuinţe sociale, unde au domiciliul numeroşi cetăţeni cu antecedente penale.

“Dacă vedeţi că lucrurile nu se mişcă aşa cum trebuie şi că în zonă nu mai circulă vreo patrulă a Jandarmeriei sau Poliţiei Locale, anunţati-mă şi voi lua măsuri urgente. Până vom securiza zona, aici va funcţiona permanent o patrulă, care să intervină în timp util, atunci când aveţi nevoie. Ca şi dumneavoastră, vreau ca în acest cartier să fie linişte, iar acest lucru se va întâmpla odată cu dispariţia barăcilor.

Mulţi dintre cei care locuiesc la barăci nu sunt oamenii Mangaliei. Ei s-au stabilit în oraş cu mai mulţi ani în urmă, dar nu au contribuit cu nimic la bunăstarea localităţii care i-a adoptat, ba dimpotrivă săvârşesc tot felul de fărădelegi. Vin la Primărie să ceară casă şi mâncare, dar nu vor să muncească atunci când sunt solicitaţi de Serviciul Social”, a declarat primarul Radu Cristian în faţa oamenilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ulterior, el s-a deplasat şi la locuitorii din zona barăcilor pentru a sta de vorbă cu aceştia. La faţa locului, a constatat că cei de aici folosesc instalaţii electrice improvizate şi lasă apa să curgă la robinetul din curte, deşi au datorii foarte mari la utilităţi şi chirie.

“După finalizarea recensământului locuitorilor de la barăci, vom şti exact cine are dreptul legal să rămână şi cine va părăsi aceste locuinţe sociale. De asemenea, avem în vedere sistematizarea zonei şi amenajarea unor locuinţe modulare într-o altă zonă a oraşului, unde vor fi mutaţi doar cei care respectă legea şi au un loc de muncă”, a precizat edilul Mangaliei.

mangalia.ro, 30 ian.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply