Ministerul Transporturilor interzice dronele aeriene cu aparatura de filmat

0
805

Un ordin de ministru care stabileste conditii precise pentru folosirea dronelor aeriene fara pilot a fost publicat in Monitorul Oficial. Printre altele, ordinul interzice folosirea dronelor cu aparatura de filmare montata pe ele.

Ordinul de Ministru al Transporturilor nr 8/2014 a fost publicat in Monitorul Oficial din 21 ianuarie 2014.

…Ordinul prevede ca dronele sa aiba un certificat de inmatriculare, sa detina un certificat de tip si un certificat de navigabilitate, operatorul aeronavei sa fie certificat, sa detina un permis de zbor national emis de Autoritatea Aeronautica Civila Romana, iar aparatul sa fie asigurat.

Cei care detin drone cu masa mai mica de un kilogram pot sa le opereze fara toate aceste certificate si autorizari, cu conditia ca aparatele sa fie manevrate intr-o zona deschisa, fara constructii cu destinatia de locuinta, fara sa depaseasca 100 de metri pe inaltime si 150 pe orizontala si sa nu aiba aparatura pentru filmare sau transmisie de date montata pe ele.

Mai mult, aici: http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/tehnologie/ministerul-transporturilor-interzice-dronele-aeriene-cu-aparatura-de-filmat-1279114

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply