Camera Deputaţilor a adoptat legea parteneriatului public-privat

0
636

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, pe articole, proiectul de lege privind parteneriatul public-privat, ministrul Dan Şova arătând că actul normativ este necesar pentru că, deşi exista legea 178/2010, nu s-a făcut niciun proiect.

“Exista un vid legislativ, în ciuda faptului că noi avem o lege a parteneriatului public-privat 178/2010. În temeiul acelei legi nu s-a făcut niciun proiect până astăzi şi motivul pentru care nu s-a făcut niciun proiect este că însăşi legea bloca parteneriatele, pentru că interzicea participarea parteneriatului public la finanţarea investiţiei în PPP, ori practica europeană şi logica reglementării în PPP este tocmai ca autoritatea publică să fie cea care finanţează, dar pe terrmen foarte lung, după ce iniţial partenerul privat construieşte pe banii lui obiectivul de interes pentru comunitate”, a spus Dan Şova în plenul Camerei.

El a arătat că “avantajul mare al noii legi este că dă posibilitatea unei autorităţi centrale sau locale ca, pe banii pe care îi are, să facă mai multe obiective în acelaşi timp, să le termine rapid, în loc să aştepte până i se aprobă creditele la bugetul de stat sau până are bani în buget”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/camera-deputatilor-a-adoptat-legea-parteneriatului-public-privat_1342050.html#ixzz2nko36i86
Follow us: @realitatea on Twitter


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply