Liceeni şi angajaţi ai Primăriei din Mangalia, donatori onorifici (FOTO)

0
615

Mai mulţi liceeni din oraş, precum și  reprezentanţi ai Primăriei şi cetăţeni din localitate au participat, vineri, 13 decembrie, la campania de donare de sânge, desfăşurată la Spitalul Municipal.

Campania de donare de sânge se înscrie în proiectul „Un strop de viaţă“, derulat în liceele din Mangalia la iniţiativa Clubului Rotary, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii sanguine din Constanţa şi Primăria Mangalia, scopul final al proiectului fiind acela de înfiinţare a unui Centru permanent de Transfuzii de sânge în Mangalia.

Persoanelor donatoare li s-a verificat starea se sănătate înainte de recoltare şi doar cei fără probleme medicale au fost supuşi recoltării.

În plus, printr-un program educaţional complex de conştientizare a populaţiei  privind importanţa donării voluntare de sânge, participanţii beneficiază de o informare corectă, direct de la personalul medical de specialitate şi pot deveni donatori onorifici.

Recent, în toate liceele din Mangalia, s-a derulat o campanie de informare referitor la donarea voluntară de sânge. În vederea creşterii numărului de donatori onorifici se vor susţine mese rotunde în unităţile militare şi instituţiile publice.

Prin susţinerea proiectului, Clubul Rotary Mangalia doreşte dezvoltarea unui program educaţional complex de promovare, informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei privind importanţa donării voluntare de sânge.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Este o acţiune deosebită, prima de acest fel în ultimii 15 ani din judeţul Constanţa. Campania de donare de sânge este rezultatul unei campanii de promovare a donării de sânge în rândul liceenilor din Mangalia, realizată în colaborare cu Primăria Mangalia, Spitalul Municipal şi Clubul Rotary”, a declarat  Alina Dobrotă, dir. CRTS Constanţa.

Următoarea campanie de donare de sânge va avea loc la Spitalul Mangalia, pe 18 decembrie, când sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti.

Galerie FOTO:

14 decembrie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply