Consilier al lui Ponta, atac la liberalul propus ministru al Culturii

0
556

Deputatul PSD Radu Popa, consilier pe linie de partid al lui Victor Ponta, i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui PNL Crin Antonescu în legătură cu nominalizarea făcută de liberali la Ministerul Culturii. Popa e nemulţumit de această nominalizare, pentru care Ponta nu şi-a dat încă girul public.

Radu Popa, care face acum parte din partidul care l-a dat pe Marian Vanghelie şi pe Valeriu Zgonea, afirmă despre liberalul Gigel Știrbu, propus de PNL în fruntea Ministerului Culturii, că  “și-a plombat drumul spre minister prin lovituri minerești în figură gramaticii”. Popa îi sugerează lui Crin Antonescu o altă nominalizare la Cultură.

Scrisoarea integrală a deputatului PSD către Crin Antonescu:

Stimate domnule Președinte Antonescu,

V-am urmărit cu mare atenție, în aceste zile, în care imaginea politicianului roman trece prin momente extrem de dificile. Am asistat la fandarea politică pe care ați comis-o, după declarația care l-a făcut celebru pe fostul ministru, Daniel Barbu, când ne-ați anunțat că așteptați demisia lui. Aveți umor!… Și eu așteptam demisia lui și nu înțelegeam de ce șeful său de partid, cel care l-a încărcat cu încrederea sa, nu-i cere Premierului Ponta să-l demită! Brusc, mi-am amintit de epopeea miniștrilor liberali Fenechiu și Silaghi. Atunci, ați tăcut cu demnitate. Vă înțeleg, aveți și zile mai proaste și nopți mai grele.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Recent, am citit cu mare atenție știrea care ne anunță nominalizarea PNL pentru fotoliul de ministru al Culturii, în persoană dlui Gigel Știrbu. Imediat, am aflat și opinia intelectualității, degajată din declarația dlui profesor Andrei Pleșu. Apoi, așa cum ne așteptam (sic!) a venit și replica sufocată de competențe lingvistice a presupusului ministru.

Dl. Știrbu și-a plombat drumul spre minister prin lovituri minerești în figură gramaticii, chiar dacă alonja să intelectuală, nu părea să ne mai surprindă cu nimic.

Dar, ca să nu mai prelungesc martiriul pudic al gardienilor din PNL, vă solicit, dle Președinte Antonescu să vă gândiți dacă, pe scaunul pe care, anterior, au stat , printre alții, C.A. Rosetti, Titu Maiorescu și Nicolae Iorga, iar mai recent, filosoful Andrei Pleșu și scriitorul Marin Sorescu, nu ar trebui să vină un om, un liberal, pentru care utilizarea Acuzativului, a Nominativului și acordurile pronumelor personale posesive, nu reprezintă marea dilemă profesională a carierei”.

Cine este deputatul Radu Popa

Radu Popa a fost exclus anul acesta din partidul lui Dan Diaconescu. Ulterior s-a aciuat în PSD.

Premierul Victor Ponta anunţa în septembrie că deputatul PPDD Radu Popa s-a înscris în PSD şi va activa ca şi consilier al său.

Astfel, întrebat atunci dacă deputatul PPDD Radu Popa s-a înscris în PSD şi va fi consilierul său, Ponta a răspuns: “Da. Sunt mulţi parlamentari de la PPDD care s-au înscris în grupul parlamentar PSD şi vor mai fi şi alţii”.

De unde vine nemulţumirea lui Popa

Deputatul Gigel Ştirbu, propus ministru al Culturii, a fost întrebat vineri cum priveşte declaraţia lui Andrei Pleşu care a spus, în legătură cu nominalizarea sa, că “încă un Gigel nu mai contează”. În replică, Ştirbu a răspuns: “Sunt extraordinar de mândru de numele meu şi mulţumesc părinţilor de numele care mi l-au dat”(n.r – varianta corectă este ”pentru numele pe care mi l-au dat”).

Citiți mai mult în cotidianul.ro, duminică, 15 dec.2013:

http://www.cotidianul.ro/consilier-al-lui-ponta-atac-la-liberalul-propus-ministru-al-culturii-228353/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply