CONSTANŢA. Sătenii din Albeşti s-au contrazis cu reprezentanţii Chevron în legătură cu gazele de şist

0
622

A fost circ la o şedinţă de informare a companiei Chevron, care a încercat să-i convingă pe locuitorii unei comune constănţene că exploatarea gazelor de şist este benefică pentru comunitate. Oamenii nici n-au vrut să audă de vânzarea terenurilor, ba chiar câţiva dintre ei au venit cu date care contrazic cele spuse de specialilștii Chevron.

Locuitorii din Albeşti, judeţul Constanţa, n-au fost impresionaţi de opiniile experţilor Chevron, care susţin că metoda fracturării hidraulice nu este un pericol pentru rezervele de apă şi nici pentru mediu. Dacă unii au plecat în mijlocul discuţiilor, câţiva au adus un raport de mediu care contrazice afirmaţiile celor de la Chevron.

Autorităţile locale spun că aceştia sunt nişte agitatori, care nu fac decât să dezinformeze. „Oriunde aţi fost, nu aţi făcut decât să intoxicaţi. Vă spun la modul cel mai serios: vă rog frumos să încetaţi”, a spus Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Oamenii îl acuză pe vicepreşedintele că face lobby companiei americane, şi spun că nu vor fracturare, indiferent din partea cărei companii vine.

În timp ce locuitorii din Albeşti spun că se tem pentru viitorul comunei, reprezentanţii Chevron susţin că nu este cazul.

„Aţi văzut experţi care v-au adus dovezi. Aţi spus că, în 50 de ani, se vor vedea efectele poluării. Nu ştiu cine a realizat această monitorizare. Aţi mai spus că vor fi pierderi de vieţi omeneşti. Repet, nu am văzut oameni care să fi fost ucişi din cauza gazelor naturale de şist”, a spus Luke Blackbourn, responsabil relaţii publice din partea Chevron.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Caravana Chevron, iniţiată de Consiliul Judeţean Constanţa, va merge în toate localităţile vizate de prospecţiuni. Următoarea oprire va fi Chirnogeni.

digi24.ro, 21.11.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply