Astă seară, Grecia vs România, prima bătălie pentru Rio 2014

0
708
Grecia vs România, prima bătălie pentru Rio 2014

Nu este nici uşor, nici foarte greu…

Imediat după tragerea la sorţi, am arătat că „nu este nici uşor, nici foarte greu” cu grecii. Repetăm, Grecia nu este o superputere, dar nici o echipă „second hand” în fotbalul european.

Teoretic un adversar ideal pentru un meci de baraj pentru o calificare la un turneu final. De altfel, la un baraj nu se poate vorbi decât foarte rar de un adversar slab, ci de regulă doar de adversari valoroşi şi foarte valoroşi.

Am avut noroc, pentru că Grecia este un adversar valoros, dar nu departe de „tricolori”. Titlu de campioană europeană din 2004, calificările din 2010 (mondiale) şi 2012 (europene) fac diferenţa dintre ei şi noi.

O diferenţă mare la prima vedere, dar în realitate ceva mai mică, deoarece generaţia „2004” a trecut în rezervă (Karagounis şi Katsouranis sunt ultimii mohicani, dar nu mai sunt titulari de drept), iar la turneele finale din 2010 şi 2012 grecii nu au rupt inima târgului.

Mai mult, în grupele de calificare, terţetul Olanda, Turcia, Ungaria (din grupa noastră) este infinit mai bine cotat decât terţetul Bosnia&Herţegovina, Slovacia, Lituania (din grupa grecilor).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiţi mai mult în cotidianul.ro, vineri, 15 nov.2013.

HAI, ROMÂNIA !!!


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply