Lucrări: „Haine noi” pentru locurile de joacă din Mangalia

0
782

„Haine noi” pentru locurile de joacă din Mangalia

Conducerea administraţiei locale din Mangalia şi-a propus ca în perioada următoare să modernizeze toate cele 40 de locuri de joacă din municipiu.

DEGRADARE

Locurile de joacă din cartierele Mangaliei compensează, cumva, lipsa posibilităţilor de distracţie, copiii având unde să-şi petreacă timpul liber. Numai că, deşi au fost inaugurate în urmă cu câţiva ani, spaţiile destinate celor mici s-au degradat rapid şi nu puţine au fost cazurile în care copiii au căzut şi s-au ales cu răni serioase şi chiar fracturi. Şi asta pentru că leagănele au corzile destrămate, toboganele metalice au ruginit ori nu sunt perfect finisate, iar balansoarele sunt rupte ori scorojite. Chiar şi în aceste condiţii, locurile de joacă sunt asaltate de către copii.

Pentru a le crea condiţii optime de joacă, conducerea administraţiei a decis să modernizeze aceste spaţii. Astfel, în urma verificărilor făcute pe teren, conducerea Administraţiei Domeniului Public şi Privat (ADPP) Mangalia a luat iniţiativa ca, în perioada imediat următoare, să includă locurile de joacă într-un amplu program de reabilitare şi modernizare.

„La nivelul municipiului există 40 de locuri de joacă, dar care numai a spaţii de distracţie nu arată. De aceea, ne dorim ca în câteva luni să refacem aceste spaţii, astfel încât fiecare loc de joacă să arate diferit. În privinţa finanţării, luăm în calcul posibilitatea ca noi să suportăm 30% din valoarea investiţiei, iar o firmă privată 70%, urmând să-şi recupereze banii ulterior. Ca o noutate, toate locurile de joacă vor avea pardoseală din cauciuc, pentru a fi prevenite accidentările”, a declarat directorul general al ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Joi, 14 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply