Wild Carpathia 3 – Wild Forever (subtitrat română)

0
1067

Partea a treia a reportajului, numita “Wild Forever“, aduce in atentie locurile minunate din nordul tarii, printre care manastirile din Bucovina.

‘Pasunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european si mondial. N-am mai vazut ceva asemanator, n-a mai ramas asa ceva nicaieri. Sunt o bijuterie din coroana Romaniei. Poate oamenii nu vad asta, dar Romania este o tara minunata“, spune printul Charles.

In documentar Printul Charles vorbeste cu multa admiratie si emotie despre romani de care se simte extrem de apropiat:

“Aici traiesc oameni remarcabili, care nu se dau batuti. Au trait experiente ingrozitoare, care i-au afectat foarte mult: cele doua razboaie mondiale si toate celelalte suferinte traite de la Al Doilea Razboi Mondial pana acum. Acesti oameni au trecut prin multe, au vazut multe suferinte, distrugeri, iar vietile le-au fost distruse”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Printul Charles a vorbit si despre restaurarea caselor vechi din Transilvania, zona unde si el detine mai multe proprietati.

Printul Charles sustine ca autoritatile trebuie sa gaseasca solutii pentru a pastra nealterate valorile romanesti.

Le suntem datori sa gasim o cale pentru un viitor mai bun, care sa le pastreze cultura, traditiile si valorile”, mai spune Printul Charles.

“Wild Forever” incheie seria documentarelor ”Wild Carpathia”, o productie a companiei britanice Almond Films, care va fi difuzat in intreaga lume de luna viiitoare, iar in Romania episodul va putea fi vizionat pe 8 noiembrie.

Sursa: http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3596216

“Mulţumiri pentru postarea frumosului film realizat de Travel Chanel. Mi-a plăcut afirmaţia prinţului Charles cum că oamenii aruncă lucrurile vechi, tradiţionale, ca după un timp să-şi dea seama că au valoare mai mare decât ceea ce e nou şi la modă. Un simplu exemplu e îmbrăcămintea sintetică ce domină astăzi în magazine, mult inferioară hainelor de lână adevărată, aşa cum poartă, de exemplu, ţăranii din Maramureş”.

Film si comentariu, sursa: http://steliano.blogspot.ro/2013/11/wild-carpathia-3-subtitrat-romana.html

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply