Propunerea privind interzicerea fracturării hidraulice, respinsă în Senat

0
536

Dezbateri contradictorii.

Propunerea privind interzicerea fracturării hidraulice, respinsă

Propunerea legislativă cu privire la interzicerea explorării şi exploatării prin fracturare (fisurare) hidraulică a hidrocarburilor gazoase sau lichide şi anularea licenţelor exclusive de explorare a proiectelor ce utilizează această metodă a creat dezbateri contradictorii în plenul Senatului.

Deputatul PP-DD Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul proiectului, a spus că “tehnologia, în sine, este extrem de controversată în utilizarea acestei tehnici, România riscă să intre în zodia cutremurului, secetei şi a cancerului, iar beneficiile din punct de vedere economic sunt şi ele extrem de controversate”.

La rândul său, senatorul PSD Daniel Savu crede că trebuie să se respingă proiectele de legi care se referă la reglementări tehnice.

Senatorul PDL Nicolae Vlad Popa a arătat că în SUA, unde s-au făcut astfel de foraje, nu există nici populaţie, nici localităţi şi că va vota pentru adoptarea acestei propuneri legislative, susţinând că, dacă s-ar vota secret, mai mulţi dintre parlamentarii puterii ar vota la fel ca şi ei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Proiectul, care are caracter organic, a întrunit 87 de voturi “împotrivă”, opt voturi “pentru” şi zece abţineri, preşedintele de şedinţă, Cristian Dumitrescu, anunţând că acesta a fost respins, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi considerat adoptat.

Adina MITREA, telegrafonline.ro, Joi, 7 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply