DEZBATERE. Dispar pădurile! Ce e de făcut?

0
706

DEZBATERE. Dispar pădurile! Ce e de făcut?

În primele șase luni ale anului, în pădurile din România s-au tăiat ilegal 179.950 de metri cubi de lemn. În total, vorbim de un prejudiciu material de aproximativ 8,9 milioane de euro și o pagubă asupra naturii care poate fi recuperată în zeci, chiar sute de ani.

Un raport al Curții de Conturi arată că tăierile ilegale nu sunt infracțiuni izolate, ci au devenit un fenomen la nivel național.

 Curtea de Conturi arată că volumul total al tăierilor ilegale din fondul forestier în perioada 1990 – 2011, proprietate de stat și privată, acoperă o suprafață de peste 366.000 de hectare. Mai exact, în România s-au tăiat ilegal 80 de milioane de metri cubi de lemn.

„Asta înseamnă că România a pierdut peste cinci miliarde de euro din cauza tăierilor ilegale”, susține ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga.

Noul Cod Silvic așteaptă să fie dezbătut de parlamentari. Deocamdată, Ministerul a preluat 95% din punctele propuse de asociațiile de protecția mediului. Codul Silvic, așa cum e acum, nu are puncte problematice deosebite, spun aceștia. Urmează dezbaterea la nivel parlamentar, iar acolo ar putea apărea schimbări și propuneri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Directorul Programului Păduri și Arii Protejate în cadrul WWF România, Costel Bucur, va participa la dezbaterea Yahoo! News și va răspunde întrebărilor dumneavoastră legate de protejarea pădurilor, problemele pe care le are România în acest domeniu și Noul Cod Silvic.

Yahoo! News va susține acest chat de la Brașov. Vă invităm să puneți întrebările în secțiunea de comentarii, iar specialistul WWF România vă va răspunde.

Dacă vi se pare interesantă această dezbatere și doriți să fiți la curent și cu alte articole și chat-uri Yahoo! News vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook printr-un simplu „Like” la pagina noastră

http://ro.stiri.yahoo.com/dezbatere-dispar-pădurile-ce-e-făcut-125037262.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply