Zanfir Iorguş revine în forţă. PDL Constanţa îl aruncă în luptă la europarlamentare

0
586

Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa a decis cine să reprezinte judeţul Constanţa din partea partidului la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Astfel, potrivit preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, cel ales de democrat-liberalii de la malul mării să candideze este fostul deputat Zanfir Iorguş.

Contactat telefonic, Iorguş a spus că decizia colegilor îl ono-rează şi consideră că desemnarea lui ca şi candidat din partea judeţului Constanţa este o sar-cină de partid.

„Este adevărat că membrii Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa m-au propus să candidez pe listele de la europarlamentare. Consider că este o sarcină de partid iar decizia colegilor este o de-cizie politică pe care nu pot să o contest, ci să o execut”, a declarat Zanfir Iorguş.

Zanfir Iorguş a fost timp de 12 ani primarul Municipiului Mangalia. Ulterior, timp de patru ani a fost deputat din partea PDL. Anul trecut a candidat, din nou, pentru un mandat de primar, şi chiar a câştigat în primă fază, însă alegerile au fost anulate de Biroul Electoral Judeţean pe motiv că ar fi fost fraudate. După reluarea alegerilor, Iorguş a fost învins de actualul primar Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tot anul trecut, dar în toamnă, Iorguş a candidat din partea PDL pentru un post de deputat al Colegiului 5, însă nici de această dată norocul nu a fost de partea lui. În urmă cu ceva timp, Colegiul Director al PDL a stabilit ca până la 1 noiembrie vicepreşedinţii, secretarii regionali şi preşedinţii de organizaţii să stabilească o listă cu per-soanele care doresc să candi-deze la alegerile europarlamentare, lista naţională finală urmând să fie desemnată în viitorul colegiu.

„Am stabilit că până la 1 noiembrie vicepreşedinţii regionali, secretarii regionali şi preşedinţii de organizaţii vor stabili o listă care să cuprindă cinci colegi care doresc să candideze la alegerile euro-parlamentare, această listă fiind prioritizată de către ei în funcţie de performanţele pe care le au în organizaţiile judeţene pe regiunea respectivă şi de calitatea colegilor care doresc să candideze pentru alegerile europarlamentare, urmând ca viitorul Colegiu Director să desemneze lista naţională, să asambleze propunerile care vin din regiuni”, a declarat Vasile Blaga.

El a mai spus că aceia care vor candida la alegerile europarlamentare vor trebui să îndeplinească anumite criterii care ţin de cunoaşterea activităţii de la Bruxelles, a cel puţin unei limbi uzuale în Parlamentul European, de preferinţă engleză, franceză sau germană.

Carmen MOCANU, cugetliber.ro, Miercuri, 30 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply