Ajutoare sociale pentru persoanele nevoiaşe din Mangalia

0
755

Primarul Cristian Radu, însoţit de reprezentanţi ai Serviciului Public de Asistenţă Socială Mangalia, a vizitat, recent, două familii din localitate, care au o situaţie financiară precară.

Edilul Mangaliei s-a deplasat, personal, în cartierul de vest al Mangaliei, la o familie monoparentală unde, într-o locuinţă socială trăiesc nouă persoane. După decesul soţiei, Ilie Jitariu şi cei opt copii minori se confruntă cu  probleme serioase în asigurarea traiului zilnic.

Primarul Cristian Radu i-a transmis acestuia că municipalitatea îl va ajuta pentru a-şi putea trimite copiii la şcoală. Pe lângă pachetele alimentare oferite în cadrul vizitei, familia respectivă va primi lunar produse alimentare în cuantum de 200 de lei.

„În felul acesta, domnul Jitariu va putea păstra o sumă de bani pentru întreţinerea copiilor, făcând o mică economie la achiziţionarea hranei”, a declarat primarul Cristian Radu. În aceeași zi, reprezentanții autorităților publice locale s-au deplasat la familia Ivancea, care locuiește pe strada Albatros.

”Aici, am constatat că singurul venit al familiei este adus de soț, doamna neavând nici salariu, nici pensie. Aceasta suferă de mai mulți ani de obezitate morbidă și nu poate lucra. Mai trist este faptul că și soțul este grav bolnav, astfel că mai toți banii se cheltuiesc pentru medicamente”, a precizat primarul Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Familiei respective le-a fost oferit un pachet constând în produse alimentare, membrii acesteia urmând să primească în fiecare lună, pe lângă alimente şi tichete pentru medicamente.

Ajutor din partea municipalităţii a primit şi un alt cetăţean din aceeaşi zonă. Este vorba de Constantin Diaconu, care a rămas fără un picior în urma unei arterite netratate. Imediat ce omul i-a solicitat ajutorul primarului, persoana cu dizabilităţi a primit un cărucior cu rotile necesar deplasării lui.

“Există foarte multe persoane cu diverse probleme care ezită să ne solicite ajutorul din jenă, însă obligaţia noastră este de a le afla şi rezolva chiar dacă nu ne sunt sesizate în mod direct. Discutând cu o persoană, putem afla neajunsurile unui vecin sau ale unei rude şi astfel le putem remedia în măsura în care este posibil”, a mai spus primarul Cristian Radu.

Miercuri, 30 octombrie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply