Reprezentanţii Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale, în vizită la liceele din Mangalia

0
594

Cu ocazia Zilei Armatei României, în data de Vineri, 18  octombrie 2013, Şcoala de Aplicaţie a Forţele Navale va participa la activităţile de reprezentare şi promovare a profesiei de militar în următoarele instituţii de învăţământ civil din garnizoana Mangalia astfel:

Nr. crt. Locul Data/Ora Activitatea
1. Liceul Teoretic “Callatis” 18.10.2013 / 12.00 – 13.00 Prezentarea ofertei educaţionale şi avantajele alegerii carierei de marinar.
2. Colegiul Economic Mangalia 18.10.2013 / 12.00 – 13.00
3. Liceul Tehnologic “Ion Bănescu” Mangalia 18.10.2013 / 12.00 – 13.00

            Proiectul “Ziua Armatei României în şcoli” va cuprinde şcoli şi licee din Mangalia, unde va fi prezentată importanţa Zilei Armatei României, dar şi promovarea carierei militare, astfel:

            – în incinta instituţiilor de învăţământ, pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, reprezentanţi ai Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale vor prezenta oferta educaţională şi avantajele alegerii carierei militare.

            – expoziţii ale lucrărilor de matelotaj în incinta şcolilor, difuzarea filmelor de instrucţie şi promovare.

                  În conformitate cu Planul de comunicare pentru sărbătorirea Zilei Armatei României, întocmit de Direcţia informare şi relaţii publice, aprobat de ministrul apărării naţionale pe Raportul RP 27 din 10.01.2013, se vor desfăşura diferite activităţi în spaţiul public, pentru promovarea imaginii Armatei României, a locului şi rolului acesteia în societate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

          Sărbătorirea Zilei Armatei în lume s-a instituit, în mod diferenţiat, de la o ţară la alta, după Primul Război Mondial cu scopul de a oferi societăţii civile posibilitatea evocării faptelor de arme sau evenimentelor hotărâtoare din viaţa fiecărei oştiri. De regulă, aceste zile au fost stabilite în corelaţie cu momentele semnificative din istoria modern şi contemporană a fiecărei ţări în parte.

            ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI este sărbătorită în fiecare an, de către militarii români, aducând prinosul recunoştinţei lor, celor care au eliberat ultima palmă de pământ românesc. La 25 octombrie 1944, ostaşii români au eliberat oraşul Carei, fiind aşezată borna de hotar pe ultima brazdă din teritoriul României.

            ARMATA ROMÂNĂ a fost, este şi va fi apărătorul poporului şi a patriei, nădejdea naţiunii la ceasuri de grea cumpănă ale istoriei. Aşa a fost în Războiul de Independenţă, în perioada războiului de întregire a neamului, în cele două războaie mondiale, în timpul evenimentelor din decembrie 1989, aşa cum va fi întotdeauna.

            În actualul context internaţional, participarea militarilor români la campania împotriva terorismului şi la acţiunile de menţinere a păcii în teatre de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo, sau la alte misiuni ale NATO,ONU sau OSCE, reprezintă principalul argument că ţara noastră va fi în măsură să răspundă şi pe viitor, unor decizii ale Alianţei şi să acţioneze oriunde situaţia o impune.

editiadesud.ro, 15 cot.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply