„Premiu” de 1,3 milioane de euro pentru poliţiştii de frontieră din Mangalia

0
535

fondgrupuldenavemangalia7-1378048771.jpg

Veste bună pentru poliţiştii de frontieră din Mangalia. Clădirea veche de peste jumătate de secol în care-şi desfăşoară activitatea va fi pusă la pământ, iar în locul acesteia va fi construit un sediu nou. Toată investiţia se ridică la peste un milion de euro, banii provenind din fondurile comunitare.

O clădire din chirpici, acoperită cu stuf, peste care a mai fost montat acoperişul. Birouri în care frigul şi umezeala pătrund cu uşurinţă şi care, la cea mai mică ploaie, se inundă. Nu de puţine ori oamenii legii au fost nevoiţi să apeleze la pompele de la navele din dotare pentru a scoate apa din clădire, pentru a nu devasta de tot mobila învechită. În astfel de condiţii lucrează, de ani buni, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia.

De altfel, mărturisesc faptul că se împlinesc opt ani de când s-a pus prima dată pe hârtie un proiect pentru reabilitarea clădirii, dar, din cauza lipsei fondurilor, a tot fost amânat. Dar nici reparaţii nu s-au făcut, astfel că imobilul, care a depăşit 50 de ani vechime, s-a tot degradat…

Construcţia va începe, cel mai devreme, vara viitoare

La sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ordonatorul de credite, au anunţat scoaterea la licitaţie a unui contract pentru „Servicii de proiectare şi lucrări pentru construire cheu şi realizare facilităţi Grup de Nave Mangalia”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Investiţia se ridică la peste 1,3 milioane de euro, sumă obţinută din fonduri europene. Firmele interesate pot depune ofertele până pe 12 septembrie, ulterior urmând să se ia decizia cine va realiza lucrarea. Iar având în vedere că se apropie iarna, oamenii legii speră că lucrările vor începe, cel mai aproape, în vara lui 2014.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, în cadrul proiectului urmează să fie construit un sediu nou pentru unitatea de la Mangalia, un hangar nou şi va fi amenajat un cheu modern, cu un sistem de ridicare şi manipulare a ambarcaţiunilor.

Sediu şi cheu moderne pentru frontierişti

„Va fi o construcţie nouă, modernă. Porţiunea din dreptul Grupului de Nave Mangalia va fi dragată şi va fi amenajat un cheu, astfel încât să se permită accesul către ambarcaţiuni direct de pe mal, fără ponton”, ne-a declarat comisarul şef Adi Tobă, şeful Grupului de Nave Mangalia.

De altfel, tocmai pentru a permite amenajarea acestui cheu modern, Consiliul Local Mangalia a acordat, printr-o hotărâre, suprafaţa de 1.386 mp de pe mal. Potrivit oamenilor legii, este vorba tocmai de cheul neamenajat, folosit de Grupul de Nave Mangalia, dar care nu a fost preluat până în prezent „dintr-o scăpare”.

Anunţul modernizării promise vine ca un „premiu”, ne-au mărturisit poliţiştii de frontieră, după ce, în luna iulie, au avut două „capturi” record: două grupuri de aproximativ 30 de emigranţi sirieni, fiecare, surprinse când încercau să intre ilegal în ţara noastră, pe mare.

Articolul integral şi galeria foto, în Cugetliber.ro, Luni, 02.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply