Modernizări în valoare de 250 de milioane de lei, realizate la Şcoala „Gala Galaction”

0
546

A mai rămas puţin timp până când clopoţelul va anunţa începerea noului an şcolar. Aşa cum se obişnuieşte, toate instituţiile de învăţământ se preocupă, vara, când este vacanţă, să facă reparaţiile ce se impun şi chiar să aducă îmbunătăţiri, astfel ca atât elevii, cât şi dascălii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime.

Astfel de pregătiri s-au făcut şi la Şcoala Generală nr. 5 „Gala Galaction”, unde au mai rămas de realizat mici retuşuri.

„În laboratorul de informatică, unde se pregătesc elevii claselor V-VIII, au fost înlocuite geamurile vechi, prin care pătrundea aerul rece de afară, cu tâmplărie PVC. De asemenea, au fost reparate băncile din toate clasele, în trei dintre săli fiind înlocuite şi blaturile. Băncile erau noi, însă elevii le-au desenat şi zgâriat, astfel că trebuiau recondiţionate.

De asemenea, au fost igienizate toate spaţiile, inclusiv grupurile sanitare şi holurile. Pentru toate aceste reparaţii ne-au fost alocate de la bugetul local 250 de milioane de lei, sumă cu care ne-am descurcat. Suntem pregătiţi pentru anul şcolar 2013 – 2014 şi sperăm să obţinem rezultate la fel de bune ca şi până acum”, a declarat directoarea şcolii, prof. Adriana Popescu.

Vor păşi pentru prima oară într-o instituţie gimnazială 75 de copii, ce vor învăţa în cele trei grupe pregătitoare, iar alţi 75, care vor intra în clasa I.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru ca Şcoala ”Gala Galaction”, o emblemă pentru învăţământul V-VIII din Mangalia, să funcţioneze la standardele pe care le merită, ar fi necesară dacă nu mutarea într-o clădire mai spaţioasă, măcar extinderea unuia dintre corpurile deţinute în prezent. În felul acesta, toţi elevii ar studia dimineaţa, într-un singur schimb, după-amiezele fiind dedicate temelor la un after-school sau activităţilor opţionale.

Până la concretizarea acestei dorinţe vechi a conducerii instituţiei, cadrele didactice de aici continuă derularea parteneriatelor naţionale şi internaţionale în colaborare cu Asociaţia Părinţilor.

În baza unui astfel de program, o delegaţie a şcolii s-a aflat, în această vacanţă de vară, timp de 2 săptămâni la Cardiff, capitala Ţării Galilor. ”Pe durata şederii acolo, elevilor noştri le-au fost predate cursuri ce vizau accesarea fondurilor europene şi etapele de realizare ale unui proiect cu finanţare UE. A fost o experienţă foarte interesantă, elevii noştri cunoscând şi colaborând la lecţiile ce le-au fost predate cu colegi din 12 ţări”, ne-a mai spus directoarea Şcolii nr. 5.

Editiadesud.ro, Luni, 02.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply