Un poliţist din Mangalia colecţionează medalii de aur la atletism

0
740
Face cinste judeţului Constanţa, dar îi lipseşte sprijinul financiar.

Un poliţist criminalist din Mangalia face cinste Poliţiei de la malul mării prin performanţele deosebite pe care le-a obţinut la competiţiile sportive la care a participat, în ţară şi peste hotare. Deşi are deja colecţie de medalii de aur, îi lipseşte sprijinul financiar pentru a se putea dezvolta.

În vârstă de 39 de ani şi tatăl a două fetiţe, agentul şef Marius Saioc, din cadrul Biroului Criminalistică al Poliţiei municipiului Mangalia, se numără printre oamenii legii care sunt exemple demne de urmat. A practicat atletism de performanţă până la terminarea liceului, a renunţat o vreme, dar de câţiva ani s-a reîntors la vechea pasiune. Şi adună medalii după medalii şi laude după laude…

Mai precis, pe unde s-a prezentat, nu a plecat cu mâna goală: locul II la Campionatul de Atletism şi Cros organizat de Ministerul Afacerilor Interne, locul I la Campionatul Internaţional de la Izmir (Turcia), de anul trecut, la proba de sărituri în lungime, iar cel mai recent, sâmbătă, 17 august, a participat la Campionatul Naţional de Atletism, Secţia Master, organizat de Federaţia Română de Atletism, unde a obţinut medalia de aur la proba de triplu salt şi cea de argint la săritura în lungime.

Acum, poliţistul se pregăteşte intens pentru a participa, pe 4 septembrie, la Campionatul Balcanic de Atletism care se va desfăşura la Zagreb, Croaţia. Nu are unde să se antreneze în Mangalia În ciuda rezultatelor frumoase pe care le-a avut şi a solicitărilor pe care le-a trimis celor care ar putea să-l sprijine financiar, poliţistul a primit până în prezent doar promisiuni care nu s-au concretizat.

„E drept, cu partea financiară este mai greu. Dar unde este pasiune, cine se mai uită şi la aceste aspecte? Sunt afiliat la Clubul CFR Constanţa, pentru că în Mangalia nu este niciun club afiliat la Federaţia de Atletism, secţia Master, unde m-aş putea antrena.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nu este nicio sală echipată corespunzător pentru pregătirea pe care trebuie să o fac.  Mai merg, când pot, la Clubul Farul, pentru săritura la groapa cu nisip, dar nu pot tot timpul. Aşa că mă antrenez, în fiecare seară, pe plajă şi folosesc şi cele şase ore de pregătire fizică pe care le avem în cadrul pregătirii pentru activitatea poliţienească”, ne-a mărturisit poliţistul.

În ciuda piedicilor financiare – pentru fiecare deplasare a scos bani din propriul buzunar pentru deplasare, cazare, pregătire, echipament sportiv – nu renunţă, ci, din contră, se încăpăţânează mai tare să obţină premiul cel mare oriunde merge.

„Nu pot să descriu în cuvinte trăirea pe care o ai când urci pe podium sau ce am simţit, la Izmir, în Turcia, anul trecut, când a cântat imnul României. Este un sentiment deosebit. Este greu, într-adevăr, dar satisfacţiile pe care le ai sunt numeroase şi fac să merite tot efortul”, a declarat poliţistul sportiv pentru „Cuget Liber”.

Florentina BOZÎNTAN – DUMITROV, Cugetliber.ro, marti, 20.08.2013.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply