Plan pentru modernizarea falezei Mangalia – Saturn

0
774

Demersuri

Plan pentru reabilitarea falezei Mangalia - Saturn

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Primăria a întocmit un proiect pentru modernizarea falezei dintre Mangalia şi staţiunea Saturn, pentru care doreşte atragerea a 6,6 milioane de euro din fonduri europene”

PLAN

După ce Portul Turistic Mangalia şi-a schimbat complet straiele, fiind modernizat de Primăria Mangalia în urmă cu doi ani, printr-un proiect finanţat din fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene, a venit rândul şi falezei dintre Mangalia şi staţiunea Saturn să fie înnoită.

Pentru a realiza acest lucru, administraţia publică locală a întocmit un proiect pe care doreşte să-l pună în aplicare tot cu fonduri europene. Proiectul denumit „Lucrări de amenajare şi modernizare, zone de interes turistic – sudul litoralului” are o valoare totală de 6,6 milioane de euro şi ar putea fi finanţat în proporţie de 98% din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Până ca primăria să pună mâna pe banii europeni, proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea falezei Mangalia – Saturn a fost supus, luni seara, dezbaterii şi aprobării consilierilor locali, care şi-au dat girul pentru derularea acestui plan.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cu această ocazie, primarul Mangaliei, Cristian Radu, iniţiatorul proiectului, a spus că planul de modernizare a falezei este vital pentru turismul din sudul litoralului, care se poate dezvolta numai prin investiţii majore în infrastructură.

„Faleza va fi dotată cu mobilier urban, dar şi cu spaţii de recreere pentru adulţi şi copii. Cred că vom avea cea mai modernă faleză din estul Europei. Va fi o investiţie imensă, făcută cu bani europeni. În plus, prin modernizarea falezei dintre Mangalia şi Saturn, putem atrage fonduri importante la bugetul local, deoarece tot mai mulţi turişti vor dori să viziteze zona Mangalia”, a spus primarul Cristian Radu.

ŞEDINŢĂ

În altă ordine de idei, în şedinţa de luni, consilierii locali au mai aprobat încă trei proiecte cu finanţare europeană, care s-ar putea derula prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Unul dintre acestea se referă la reconversia profesională, alt proiect vizează promovarea femeilor pe piaţa muncii, iar cel de-al treilea are în vedere „Dreptul la muncă şi educaţie al grupurilor vulnerabile din societatea românească”. De asemenea, în şedinţa Consiliulul Local, aleşii au rectificat bugetul local, în sensul cuprinderii în vistieria oraşului a sumei de 788.000 de lei, primită special de la bugetul de stat, pentru plata serviciilor salvamar.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, miercuri, 14.08.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply