UDTR: Sărbătoarea Ramazanului

0
596

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) marchează în această săptămână, în data de 8 august, „Sărbătoarea Ramazanului”, eveniment care încheie o lună petrecută de credincioşii musulmani în post şi rugăciune.

Luna Ramazan este luna pocăinţei şi a sacrificiului, perioadă în care profetul Mahomed a primit revelaţia coranică. Pe parcursul lunii Ramazan, UDTR  a organizat conform tradiţiei, cine de iftar, la care au luat parte personalităţi din cadrul comunităţii turce dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, precum şi numeroşi membri ai uniunii.

Liderii UDTR vor participa în prima zi de „Ramazan Bayramý” la slujbele religioase oficiate în geamii după care vor sărbători în familie, vizitându-şi rudele vârstnice, aşa cum este obiceiul turcilor dobrogeni.

Specificul acestei sărbători constă în servirea delicateselor dulci, mesele musulmanilor fiind pline în cele trei zile de festinuri, de baclavale şi sarailii. În aceeaşi zi, liderii UDTR vor participa la recepţia organizată de Consulatul General al Republicii Turcia, la Constanţa, cu ocazia „Şeker Bayramý”.

Potrivit unui comunicat de presă remis de UDTR, cu prilejul „Ramazan Bayramý”, preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi urează membrilor comunităţii turce din Dobrogea:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sărbători liniştite şi îmbelşugate!

-Ramazan Bayramýnýz Mubarek ve Kutlu Olsun!

cugetliber.ro, 08.08.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply