Herghelia de la Mangalia va intra, de sâmbătă, în circuitul turistic. Se inaugurează hipodromul

0
659

hergheliejpeg-1375887644.jpg

Ceea ce, pentru mulţi părea de nerealizat, va deveni de sâmbătă o confirmare a faptului că, atunci când se doreşte ceva cu adevărat, poate deveni realitate. Mai exact, este vorba despre inaugurarea hipodromului de la Herghelia din Mangalia.

În cursul zilei de ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a lansat o invitaţie celor prezenţi cu rugămintea de a-i anunţa pe toţi cunoscuţii despre acest eveniment de amploare.

Mai exact, Consiliul Judeţean Constanţa organizează, sâmbătă, 17 august, de la ora 15.30, împreună cu ROMSILVA şi Primăria Municipiului Mangalia un eveniment hipic deosebit, cu ocazia redeschiderii Complexului Hergheliei Mangalia către publicul larg, în urma modernizărilor recente.

„Avem o moştenire fascinantă, avem datoria şi onoarea de a duce mai departe o tradiţie istorică împletită cu legendele calului pur sânge arab. Avem deosebita onoare de a readuce în prim plan un patrimoniu genetic unic şi dorim să relansăm în acest sens un obiectiv a cărui amploare va aduce un plus de valoare potenţialului turistic al staţiunilor de la malul Mării Negre”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

În cadrul programului de sâmbătă, va avea loc un circuit pietonal de vizitare, în care se va prezenta istoria şi obiectivele hergheliei, o  demonstraţie hipică de trap şi de galop pe hipodrom şi un spectacol ecvestru cu invitaţi surpriză. De asemenea, va avea loc un spectacol medieval şi un traseu cu trăsuri.  De la ora 19.00, va avea loc o seară tradiţional românească cu invitaţi surpriză, tradiţii şi obiceiuri româneşti, precum şi dansuri populare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Săptămâna trecută, consilierii locali din Mangalia au aprobat, într-o şedinţă extraordinară, un protocol de colaborare între municipiul Mangalia şi Consiliul Judeţean Constanţa, privind dezvoltarea şi promovarea sectorului turistic din sudul litoralului. Conform documentului, cele două părţi vor identifica măsurile necesare elaborării proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea turismului şi a economiei locale. Primul asemenea proiect viza Herghelia Mangalia, care să fie redată circuitului turistic.

Potrivit conducerii instituţiei, la Herghelia Mangalia se vor relua cursele cu cai pur sânge arab, apreciate atât printre localnici, dar mai ales în rândul turiştilor. În baza aceluiaşi protocol, Primăria Mangalia şi Consiliul Judeţean vor colabora în vederea susţinerii şi organizării unor campanii de informare publică, privind potenţialul turistic pe care îl oferă staţiunile litoralului românesc şi Herghelia Mangalia.

Mai exact, CJC intenţionează ca Herghelia de la Mangalia să fie pusă  cât mai bine în valoare, pentru a o reintroduce în circuitul turistic, în circuitul curselor, iar hipodromul de la Mangalia să se afle pe harta concursurilor naţionale şi internaţionale.

Un alt obiectiv vizează să se lucreze cu agenţiile de pariuri din Europa şi Marea Britanie, pentru a cota caii de la Herghelia Mangalia, lucru care, implicit, le va creşte valoarea.

În altă ordine de idei, consilierii locali au mai aprobat în cadrul şedinţei şi protocolul de colaborare cu un grup de firme specializate în organizarea de evenimente, în vederea atragerii unui număr mai mare de turişti în această zonă a litoralului.

Carmen MOCANU, cugetliberonline.ro, joi, 8 august 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply