Protocol de colaborare între Primăria Mangalia şi CJC pentru reabilitarea Hergheliei

0
644

farmec.ro
carturesti.ro%20

Consilierii locali din Mangalia au aprobat joi, într-o şedinţă extraordinară, un protocol de colaborare între municipiul Mangalia şi Consiliul Judeţean Constanţa, privind dezvoltarea şi promovarea sectorului turistic din sudul litoralului.

Conform documentului, cele două părţi vor identifica măsurile necesare elaborării proiectelor de investiţii pentru dezvoltarea turismului şi a economiei locale. Primul asemenea proiect vizează Herghelia Mangalia, care va fi redată circuitului turistic, în următoarele zile, în urma implicării reprezentanţilor CJC. Potrivit conducerii instituţiei, la Herghelia Mangalia se vor relua cursele cu cai pur sânge arab, apreciate atât printre localnici, dar mai ales în rândul turiştilor.

În baza aceluiaşi protocol, Primăria Mangalia şi Consiliul Judeţean vor colabora în vederea susţinerii şi organizării unor campanii de informare publică, privind potenţialul turistic pe care îl oferă staţiunile litoralului românesc şi Herghelia Mangalia.

La şedinţa de joi a CL Mangalia, s-a mai aprobat încheierea unui alt protocol de colaborare cu un grup de firme specializate în organizarea de evenimente, în vederea atragerii unui număr mai mare de turişti în această zonă a litoralului. În baza documentului, se vor realiza o serie de evenimente cultural-artistice în Portul Turistic Mangalia, cu scopul dezvoltării şi promovării localităţii.

Protocolul a fost încheiat pe durata a trei sezoane estivale, respectiv din această vară, până în luna septembrie a anului 2015, fără implicarea unor costuri din partea Primăriei Mangalia. Organizatorul evenimentelor se va ocupa de coordonarea activităţilor artistice, în ceea ce priveşte amenajarea locaţiei, dotările tehnice necesare, precum şi buna gestionare a activităţilor post-spectacole.

Alte proiecte de hotărâre adoptate de aleşii locali au vizat aprobarea organigramelor şi a statelor de funcţii din cadrul Primăriei şi a serviciilor şi instituţiilor publice aflate în subordinea CL, în conformitate cu OUG 77/2013. Astfel, la nivelul Primărie, s-au desfiinţat 53 de posturi vacante, din totalul de 166 de posturi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Joi, 25 iulie 2013, transmis de Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply