Nicolae Moga: “Pe 26 iulie punem în funcţiune gazul la Mangalia şi în staţiuni”

0
638

Nicolae Moga: “Pe 26 iulie punem în funcţiune gazul la Mangalia şi în staţiuni”

În timp ce mulţi dintre colegii săi îşi fac planuri de vacanţă, senatorul P.S.D. Nicolae Moga are proiecte serioase de urmat în această vară, iar cel mai important priveşte aducerea gazului în sudul litoralului, o promisiune lansată mangalioţilor încă de anul trecut, în timpul campaniei electorale.

Contractul cu bulgarii a fost semnat, iar senatorul Nicolae Moga a anunţat ieri, în exclusivitate, pentru „Observator“, că pe 26 iulie, împreună cu primarul Cristian Radu şi ministrul Energiei, Constantin Niţă, vor participa la o ceremonie prin care se va da drumul pompării de gaz în sudul litoralului.

„Pe 26 iulie aştept, la Mangalia, vizita ministrului Constantin Niţă, să punem în funcţiune gazul în sudul litoralului, respectiv în municipiu şi staţiuni. Contractul cu bulgarii a fost semnat, după cum ştiţi deja, au fost făcute acum măsurătorile şi doar câteva zile ne mai despart până când staţiunile turistice din sudul litoralului românesc şi municipiul Mangalia vor avea gaz“, ne-a declarat senatorul Nicolae Moga.

Primarul Cristian Radu a anunţat, în urmă cu doar o săptămână, că autorităţile bulgare şi-au dat avizul pentru furnizarea de gaze naturale în sudul litoralului, documentul fiind eliberat în data de 26 iunie, de către Consiliul de Administraţie al Bulgarian Energy Holding.

De asemenea, în acelaşi document se mai arată că Ministerul Economiei va face următorii paşi pentru documentaţia necesară la Transgaz, în vederea punerii în funcţiune a staţiei de alimentare cu gaze din Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Primul pas şi cel mai important este că, odată cu racordarea la gaze, preţul energiei termice furnizată populaţiei va fi mai mic. În prezent, la Mangalia se plătesc 295 de lei pentru o gigacalorie.

Alte două priorităţi: Unităţile 3 şi 4 şi podul de la Călăraşi – Silistra – Ostrov

Dacă proiectul gazului din sudul litoralului este aproape de finalizare, senatorul Moga şi-a propus ca în acest mandat să ducă la bun sfârşit alte două proiecte majore pentru zona pe care o reprezintă. Este vorba despre demararea lucrărilor la Unităţile 3 şi 4 ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă şi construirea podului de la Călăraşi – Silistra – Ostrov.

„Proiectele pentru Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi podul Călăraşi – Silistra – Ostrov sunt extrem de importante pentru România, pentru infrastructură, pentru tot ce vreţi. Pentru podul de pe Dunăre am discutat deja cu preşedintele Parlamentului din Bulgaria şi am decis de comun acord că trebuie să mai construim nişte poduri pe Dunăre, iar primul pe care îl avem în vedere este cel de la Călăraşi“, a declarat Nicolae Moga.

Senatorul a mai spus pentru cotidianul nostru că în această vacanţă parlamentară şi-a propus să rămână acasă, mai ales că până pe 18 iulie se va afla la Parlament unde, în calitate de vicepreşedinte al Senatului, îi ţine locul preşedintelui Crin Antonescu. După această dată, Moga va merge în teritoriu. „Merg la oamenii mei, mai discut cu ei, mai aflu care le sunt problemele şi vara a şi trecut“, a completat parlamentarul P.S.D. de Constanţa.

Mihaela TÎRPAN, Observator.ro, Luni, 15 iulie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply