Primarul Mangaliei, la reuniunea Colegiului Naţional de Apărare

0
822

DSC_0006 DSC_0003

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, luni, 17 iunie, la întâlnirea cursanţilor Colegiului Naţional de Apărare, care se află în aceste zile,  într-o sesiune de studiu în Dobrogea. Cu această ocazie, ei vor vizita mai multe obiective de importanţă strategică şi vor discuta pe marginea unor teme de securitate naţională.

În cadrul reuniunii cursanţilor, desfăşurată la Cercul Militar Mangalia, edilul Cristian Radu a prezentat un proiect strategic de dezvoltare durabilă a Mangaliei, pe perioada 2013 – 2020.

Conform acestei strategii, o  prioritate în dezvoltarea oraşului este crearea de locuri de muncă, implementarea de programe de protecţie socială pentru categoriile de cetăţeni defavorizate sau programe de amenajare a zonei costiere de sud.

“În 2003 s-a făcut o speculă imobiliară cu terenurile şi unităţile hoteliere din sudul litoralului şi acest fapt şi-a pus amprenta pe turism. Am constatat că nu s-a investit nimic în unităţile hoteliere, nu a existat o gândire unitară pentru punerea în valoare a celor şase staţiuni de pe teritoriul administrativ al Mangaliei.

Avem lacuri, pădure, 9 Km de coastă, izvoare termale şi aceeaşi temperatură ca la Monte Carlo. Acestea sunt numai câteva din bogăţiile naturale din zona noastră, care nu au fost exploatate la adevăratul lor potenţial. Încercăm să normalizăm lucrurile pentru a reda staţiunilor identitatea”, a precizat edilul Cristian Radu.

Ca răspuns la întrebările cursanţilor legate de punerea Hergheliei în circuitul turistic, primarul a declarat că va avea o serie de discuţii, atât cu reprezentanţii Consiliul Judeţean Constanţa, cât şi cu cei ai ministerului de resort, pentru a pune în valoare Herghelia Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, edilul a avansat ideea, conform căreia va acorda o serie de facilităţi pentru cei care doresc să vină cu proiecte serioase de investiţii în Mangalia şi staţiuni.

 Luni, 17 iunie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply