Herghelia Mangalia a ieşit de curând din carantină: armăsarii sunt sănătoşi

0
702

Herghelia Mangalia a ieşit de curând din carantină: armăsarii sunt sănătoşi

Herghelia Mangalia a ieşit de curând din carantină. Mai mulţi cai pur sânge arab de la Herghelia Mangalia au fost diagnosticaţi, anul trecut, cu leptospiroză.

Cauza exactă nu a fost cunoscută, iar cabalinele bolnave au fost ţinute în grajduri separate, pentru a feri celelalte 209 animale de contaminare, care au fost ţinute la rândul lor oricum sub observaţie. Tratamentul a constat în administrarea de antibiotice care par să îşi facă efectul, constatându-se treptat o îmbunătăţire a stării de sănătate.

Inspectorii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa au luat noi probe de la toate cabalinele din heghelie, pentru a putea fi realizat un ultim set de analize. Rezultatele obţinute de specialişti au demonstrat că aceste analize au fost lipsite de bacteria care a îmbolnăvit atâtea exemplare de leptospiroză.

Herghelia Mangalia îşi poate în sfârşit rotunji veniturile prin vânzarea unor exemplare, dar acest lucru va fi posibil numai după ce Comitetul Director al Direcţiei Silvice va stabili preţurile de licitaţie. Procedurile legale vor dura circa 10 zile şi se estimează că la începutul lunii iunie să înceapă licitaţia.

Citiţi continuarea în replicaonline.ro, Joi, 23 mai 2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply