Alimente pe care le crezi sănătoase, dar NU SUNT

0
660

Alimentele sănătoase sunt un subiect la modă în zilele noastre. Oamenii devin  mai responsabili sunt interesaţi să consume alimente sănătoase şi, uneori, chiar  încep şi un program de exerciţii fizice. Cu toate acestea, nu de puţine ori se  întâmplă ca unii să cedeze tentaţiei şi să mănânce nesănătos. Iată un  top 5 alimente pe care tu le consideri sănătoase dar care nu  sunt:

Top 5 alimente pe care le crezi sanatoase, dar NU SUNT

Top 5 alimente pe care le crezi sănătoase, dar NU  SUNT Foto: slicedbreadmag.com

Uleiurile vegetale, alimente sănătoase sau nu?

Cei mai mulţi dintre oameni consideră că grăsimea lichidă este cea mai  sănătoasă şi de aceea se crede că uleiurile vegetale sunt sănătoase. Ca să nu  mai vorbim de faptul că provin din plante. Ceea ce uită mulţi oameni este faptul  că şi untul poate deveni lichid, dacă este încălzit puţin. Iar uleiurile  folosite în restaurantele fast food pentru prăjirea cartofilor este, de cele mai  multe ori, ulei de palmier, un ulei saturat şi nesănătos. La temperatura camerei  este semi-solid, dar, aşa cum ştim de la fizică, devine lichid când se încinge  pentru prăjire şi nu este deloc sănătos. Dacă un alt tip de ulei mai sănătos ar  fi folosit pentru prăjirea acelor cartofi gustoşi, aceştia nu ar mai fi bombe cu  ceas pentru sănătatea ta, atât timp cât şi cartofii sunt de calitate bună.

Ce paste nu intră în categoria alimentelor sănătoase?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Deşi sunt o mulţime de tipuri de paste, iar unele dintre acestea chiar sunt  sănătoase, pastele obişnuite folosite atunci când cumperi spaghetti, macaroane,  tăiţei conţin făină albă mixată cu apă şi ouă (deşi procentajul scăzut de ou nu  contribuie prea mult la valoarea nutriţională a pastelor). Fără vitamine, fără minerale şi prea puţine fibre, pastele nu pot fi incluse în categoria  alimentelor sănătoase. Dimpotrivă! Iar pentru ca lucrurile să fie şi mai rele pastele de tip fast food conţin multă sare şi grăsimi nesănătoase.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply