Primarul Cristian Radu: Realizări 2012, proiecte pentru anul 2013

0
956
„Cele mai mari realizări de până acum sunt preluarea centralelor și înființarea Goldterm”, a declarat primarul Cristian Radu.

Sfârșitul fiecărui an este marcat de autoritățile publice locale printr-un bilanț în care sunt punctate atât realizările din ultimele 12 luni, cât și proiectele ce vor prinde contur în 2013.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, se înscrie în aceeași notă, astfel că și-a trecut în agendă deciziile pe care le-a luat pentru derularea sau finalizarea anumitor proiecte de la debutul mandatului (iunie 2012) până în prezent, precum și planurile pe care le are în vedere pentru anul viitor.

”Consider că cele mai mari realizări ale mele de până acum sunt preluarea tuturor centralelor termice, cât și înființarea societății Goldterm, cu profit zero.

În același timp, la capitolul reușite, amintesc introducerea rețelei de gaze în oraș, proiect ce va fi finalizat până la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor, când toate punctele termice vor fi racordate la acest sistem, astfel să nu mai existe probleme în furnizarea apei calde și căldurii.

Un alt obiectiv îndeplinit îl constitue asigurarea transportului local gratuit mai multor categorii de persoane, printre care elevi, pensionari, cadre didactice, urmând ca de aceeași facilitate să se bucure în curând și angajații din sistemul public.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nu în ultimul rând, apreciez că este o reușită înființarea Asociației Sportive Municipale ”Callatis” în cadrul căreia se vor desfășura activități din cât mai multe discipline, în felul acesta, elevii și tinerii fiind atrași să facă mișcare”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Edilul a mai precizat că, în urma demersurilor pe care le-a făcut de când ocupă această funcție, a reușit să deblocheze o serie de proiecte finanțate de Uniunea Europeană care riscau să se piardă.

Este vorba despre proiectul ”Callatis – Istorie la Malul Marii Negre, Masuri de conservare, restaurare si valorificare a patrimoniului istoric si cultural al Municipiului Mangalia”, în valoare de 3 milioane euro, de care va beneficia Muzeul de Arheologie ”Callatis”, înființarea Clubului Nautic, cu un buget de 1,3 milioane euro, dar și despre reabilitarea canalizării din oraș, ce se ridică la 3,5 milioane de euro.

Anul 2013 se anunță foarte încărcat pentru autoritățile publice locale, în condițiile în care se dorește atât resuscitarea turismului din stațiuni, cât și asigurararea unei infrastructuri corespunzătoare.

Pe de o parte, primarul Mangaliei și-a propus ca activitățile din turism să se deruleze mai mult de trei luni pe an, în acest sens urmând să fie mascate clădirile și hotelurile dezafectate, iar perimetrul verde al acestora, toaletat. De asemenea, în colaborare cu hotelierii locali și agențiile de turism vor fi realizate pachete turistice pentru vizitatorii români și străini care vor conține nu doar cazare, ci și abonamente de acces la diverse concerte și spectacole ce vor fi organizate pe un platou imens care să găzduiască chiar și 100.000 de spectatori.

De altfel, în perioada minivacanței de 1 Mai, care include și Sfintele Sărbători Pascale, mai precis, în intervalul 1 – 7 mai, va fi organizat un eveniment artistic de amploare la care sunt așteptați cât mai mulți turiști.

În aceeași direcție, se are în vedere reabilitarea tramei stradale din stațiuni, proiect în valoare de 50 milioane de euro, dar și reamenajarea, respectiv modernizarea aleilor din zonele turistice.

În ceea ce privește orașul propriu-zis, se intenționează mascarea tuturor ghenelor de gunoi, monitorizarea video a cartierelor, reorganizarea zonei barăcilor care, de ani buni, a devenit focar de infecție, cât și construirea unei baze sportive de mari dimensiuni, ce va include sală polivalentă, menită să găzduiască întreceri sportive naționale, dar nu numai.

Editia de Sud, Joi, 27 dec.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply