La Mangalia, gigacaloria costă 295 de lei

0
820

La Mangalia, gigacaloria costă 295 de lei

Fiecare asociaţie de proprietari va încheia contracte cu Goldterm, societatea furnizoare de agent termic.

La începutul lunii trecute, o informaţie publicată în presa locală le strica planurile cetăţenilor din Mangalia, care sperau la o gigacalorie mai ieftină, dar şi la căldură la iarnă, în locuinţe. Ieri, primarul a anunţat că preţul stabilit pentru agentul termic în această iarnă este de 295 de lei/gigacalorie.

Cristian Radu s-a întâlnit, ieri, cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari pentru a discuta despre contractele de furnizare a agentului termic şi preţul gigacaloriei. În cadrul discuţiilor la care au participat consilierii locali şi directorul Goldterm, Dan Georgescu, s-a stabilit ca, în aceste zile, fiecare asociaţie de proprietari să încheie contracte cu societatea furnizoare. Totodată, primarul Cristian Radu a declarat că a convenit ca preţul local de facturare să fie de 295 de lei.

„În oraşul nostru, subiectul termoficării a fost unul sensibil, din cauza situaţiilor neplăcute de iarna trecută. Dar, aşa cum am promis încă din vară, de acum înainte căldura şi apa caldă nu vor mai constitui o problemă pentru locuitorii Mangaliei. Vă asigur că cetăţenii vor plăti un preţ al gigacaloriei de 295 de lei, la care se adaugă ajutoarele de stat pentru cei care se încadrează în plafoanele stabilite de lege“.

În această perioadă se lucrează la instalarea conductei de gaze, iar săptămâna viitoare va fi branşată prima centrală termică din oraş. De altfel, edilul explică şi că, în funcţie de negocierile româno-bulgare, furnizarea efectivă a gazelor în Mangalia ar putea avea loc până sfârşitul acestui an.

În ceea ce priveşte restul valorii din preţul întreg al gigacaloriei, respectiv 245 de lei, acesta va fi suportat din bugetul local municipal.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Căldură în calorifere, de la sfârşitul săptămânii

La rândul său, directorul Goldterm spune că s-au încheiat reviziile tehnice ale centralelor termice, iar de la sfârşitul acestei săptămâni s-ar putea începe furnizarea agentului termic, în funcţie de condiţiile meteo. În prezent se lucrează la limitarea pierderilor pe reţea, astfel încât să se asigure confortul locatarilor, iar costurile cu încălzirea să fie acceptabile. „Goldterm are un dispecerat care preia non-stop problemele semnalate de cetăţeni. La fiecare centrală termică vor exista specialişti aflaţi permanent la dispoziţia populaţiei“, precizează Dan Georgescu.

Primarul face ordine şi în cazul serviciului de pompe funebre

După ce au discutat despre preţul gigacaloriei pentru populaţie, un alt subiect care a atras atenţia consilierilor locali în cadrul şedinţei ordinare desfăşurate ieri seară priveşte serviciile funerare. Cristian Radu le-a vorbit aleşilor locali despre reglementarea activităţilor de pompe funebre. Practic, edilul a propus organizarea activităţilor de pompe funebre astfel încât să nu mai existe câte un magazin de pompe funebre la fiecare colţ de stradă.

„Un oraş turistic cum e Mangalia nu te întâmpină cu un magazin de pompe funebre. Am discutat cu arhitectul oraşului, pentru a vedea ce soluţii sunt şi cel mai bine este ca acestea să fie mutate în imediata apropiere a lăcaşelor de cult, a cimitirelor. E cel mai bine aşa, ca serviciile de pompe funebre să fie cât mai aproape de biserici şi cimitire, şi să facem ca intrările din oraş să corespundă unui oraş european, un oraş turistic, aşa cum vrem cu toţii să fie Mangalia“, a declarat Cristian Radu. Consilierii locali au votat hotărârea referitoare la aceste magazine.

Mihaela TÎRPAN, Observator, Miercuri, 7 nov.2012.


(Puteti viziona sedinta CL pe mangalia.tv !).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply