Iorguş mizează pe strategia cu care a pierdut localele din iunie

0
721

Iorguş mizează pe strategia cu care a pierdut localele din iunie

Democrat-liberalul nu vine cu noutăţi în această campanie electorală şi se foloseşte de ideile colegilor săi

În luna mai a.c., în campania electorală pentru alegerile locale, candidaţii pentru funcţii în administraţiile locale s-au întrecut în proiecte care mai de care mai inedite. De departe, cea mai ieşită din tiparele campaniilor electorale de până atunci a fost cea a candidatului Zanfir Iorguş care, după doisprezece ani de activitate în funcţia de primar al Mangaliei şi un mandat de deputat, şi-a dorit întoarcerea în administraţia locală.

Deputatul P.D.L. a propus pentru Mangalia, unul din oraşele în care cetăţenii au suferit de frig în propriile case din cauza neînţelegerilor dintre administraţie şi reprezentanţii firmei care distribuia agentul termic în oraş, Callatis Therm S.A., nici mai mult, nici mai puţin decât introducerea sistemului de încălzire cu pompe de căldură şi apă termală.

Parlamentarul le-a vorbit cetăţenilor, atunci, despre ce presupune acest sistem, dar a evitat să spună ceva despre costurile-gigant ale implementării unui astfel de mod de încălzire, greu de realizat într-un oraş cu un buget ca al Mangaliei. Parlamentarul a pierdut alegerile, dar insistă să promoveze acelaşi sistem şi, lipsit de vreo viziune politică pentru următorii ani, reia proiectul. Iorguş susţine că problema încălzirii s-ar rezolva cu finanţare europeană, dar nu spune nimic concret despre cum va ieftini el costul gigacaloriei.

Deputatul P.D.L. încearcă să obţină un nou mandat în Colegiul uninominal nr. 5, dar şi-a ales destul de neinspirat temele de campanie. De exemplu, mizează pe subiectul exploatării gazelor de şist în zona Mangalia, unul disputat în ultima perioadă, dar pe care nu l-a abordat la momentul lansării chestiunii şi nici atunci când firma care doreşte să înceapă prospecţiunile în Dobrogea, a făcut solicitări pentru eliberarea de avize de mediu. Dar acum se împotriveşte explorării.

În proiectul său pentru legislativul 2012 – 2016, Iorguş spune, de asemenea, că va spune un „nu“ hotărât transferului Hergheliei Mangalia la Consiliul Judeţean Constanţa, în condiţiile în care aceasta a ajuns în stare avansată de degradare chiar sub ochii săi şi nu a avut niciun cuvânt de spus. Acum, când şeful administraţiei judeţene a decis transferul către C.J. Constanţa, în vederea derulării de lucrări de reabilitare şi modernizare, Iorguş sare-n sus şi susţine că se va opune acestei iniţiative.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, nici transferul Portului Mangalia către administraţiile locale nu este pe placul parlamentarului P.D.L. Spune că se va împotrivi, deşi un astfel de proiect ar aduce bani suplimentari în bugetul administraţiei locale, ceea ce va însemna mai multe proiecte în folosul cetăţenilor realizate chiar din aceşti bani.

În schimb, Iorguş vrea să facă un parc eolian la Pecineaga şi spune că ar sprijini proiectele de infrastructură din Limanu, Mangalia, Pecineaga, 23 August, Costineşti şi Tuzla, adică exact localităţile din Colegiul său, aceleaşi localităţi în care şefii administraţiilor locale s-au plâns de felul cum au colaborat cu parlamentarul în acest mandat.

Mihaela TÎRPAN, Observator, Marti, 6 nov.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply