Guvernul va interzice oferirea de alimente şi băuturi în perioada campaniei electorale pentru parlamentare

0
707

Dupa cum relateaza Agerpres, Guvernul va reglementa miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, condiţiile în care candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie îşi vor face campanie, aceştia neavând voie să le ofere cetăţenilor alimente, băuturi sau bani, a anunţat luni premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, reglementările, care vor fi însoţite de sancţiuni, au ca obiectiv principal împiedicarea abuzurilor în perioada campaniei electorale. “Propunerea mea, ca prim-ministru, este de a reglementa legal mâine, prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce Biroul Electoral Central a stabilit cu alte ocazii, şi anume, că sunt interzise în campania electorală oferirea de bunuri, bani, alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice.

Este permisă oferirea doar de obiecte într-o enumerare strictă – pixuri, brichete, afişe, şepci -, dar cu obligativitatea de fi inscripţionate cu numele candidatului sau al formaţiunii politice. Şi, de asemenea, pot fi oferite obiecte de acelaşi tip, cu caracterele inscripţionate, a căror valoare să nu depăşească 10 lei.

În acest fel, lucrurile sunt foarte clar reglementate, ce este interzis, ce este permis, regulile sunt valabile pentru toţi competitorii şi vom avea practic reglementat legal, alături de sancţiuni penale, modul de desfăşurare normală a campaniei electorale şi împiedicarea oricăror tentative de cumpărare de voturi sau, cum s-a întâmplat la referendum, de a împiedica oamenii să vină la vot”, a argumentat şeful Executivului la finalul reuniunii USL.

Cititi articolul complet aici: Agerpres, Luni, 5 nov.2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(Foto: Agerpres).


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply