Primarul Mangaliei: “Lucrăm la verificarea contractului cu Callatis Therm”

0
592
Primarul Mangaliei: “Lucrăm la verificarea contractului cu Callatis Therm”

Cristian Radu a promis, în campania electorală, că va rezilia contractul cu societatea care asigura agentul termic în Mangalia, mai puţin iarna trecută, când locuitorii racordaţi la sistemul centralizat au îngheţat în propriile locuinţe.

Rezultatele verificărilor întreprinse vor veni într-o săptămână.

Numele municipiului Mangalia a făcut, în ultimii ani, de multe ori înconjurul ţării din cauza întâmplărilor la care cetăţenii au fost martori, dar şi implicaţi direct. Scaunul de primar a fost cel mai disputat în mandatul trecut, atunci când fostul edil, Claudiu Tusac, a fost suspendat din funcţie de două ori pentru acelaşi motiv: incompatibilitate. Tot de două ori, instanţa l-a repus în drepturi, însă problemele păreau departe de a fi rezolvate. Mai mulţi viceprimari, tot atâtea idei, dar problemele locuitorilor nu şi-au găsit rezolvarea.

De departe, cel mai discutat subiect a fost cel privind lipsa căldurii din apartamentele racordate la sistemul centralizat, pe tot parcursul iernii trecute. Callatis Therm, societatea care ar fi trebuit să furnizeze căldură tuturor apartamentelor racordate la sistemul centralizat, a refuzat colaborarea cu administraţia locală, iar mangalioţii au fost nevoiţi ori să improvizeze modalităţi de a se încălzi, ori să sufere de frig în propriile case. Şi apa caldă a fost, tot din această cauză, un lux pentru cetăţenii din Mangalia.

Campania electorală a adus multe promisiuni, candidaţii la funcţia de primar aducând în oferta lor diverse modalităţi prin care considerau că se poate rezolva această problemă. Candidatul independent, Cristian Radu a venit cu soluţia extremă: rezilierea contractului!

A promis acest lucru şi pare să-şi ţină cuvântul, asta pentru că, în prima sa declaraţie de după învestire, Cristian Radu a spus că prioritatea mandatului său este contractul pe care administraţia Municipiului Mangalia îl are încheiat cu Callatis Therm. Ieri, primarul Cristian Radu a declarat pentru „Observator“ că se lucrează la verificarea acestui contract şi, în termen de câteva zile, maximum o săptămână, va fi prezentat şi rezultatul acesteia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Se lucrează la verificarea contractului cu Callatis Therm. În termen de câteva zile, maximum o săptămână, vom avea şi rezultatul acestor verificări. În mod sigur vom înceta contractul cu Callatis Therm, într-o formă sau alta. Vara va trece repede şi vreau să ne asigurăm că nu vor mai exista probleme pe tema căldurii în municipiul Mangalia. O altă prioritate este rezolvarea problemei apei calde. După aceea, trebuie să ne gândim că, în patru-cinci luni, vine frigul şi trebuie să existe şi căldură.

Clar, acest serviciu (de distribuire a agentului termic – n.r.) se va întoarce la Primărie, aşa cum am spus în campanie. Se va rezilia şi contractul cu Callatis Therm, cu siguranţă. Vor fi câţiva paşi de urmat, pentru că nu putem oricum, dar dau asigurări că voi duce la îndeplinire şi acest proiect. Acele puncte termice va trebuie să le reautorizăm“, a declarat primarul Mangaliei pentru cotidianul nostru.

În paralel, administraţia condusă de către Cristian Radu lucrează la igienizarea staţiunilor din sud, chiar dacă ne aflăm în plin sezon estival. Intenţia edilului este ca turiştii să se oprească în Mangalia şi nu doar să treacă spre Bulgaria şi Turcia, pentru a-şi petrece vacanţa.

Mihaela TÎRPAN, Observator de Constanta, Joi, 12 iulie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply