Primul protocol semnat de Cristian Radu pentru siguranţa locuitorilor din Mangalia

0
599

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a încheiat primul protocol cu instituţiile care se ocupă cu asigurarea liniştii şi ordinii publice la nivelul municipiului Mangalia. Scopul semnării documentului este acela de a creşte siguranţa, atât pentru locuitorii din sudul litoralului, cât şi pentru turiştii aflaţi la Mangalia în această perioadă.

Astfel, Poliţia locală Mangalia, Poliţia municipală şi Detaşamentul de Jandarmi Neptun au încheiat, ieri, un protocol de cooperare privind menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza municipiului Mangalia. Documentul a fost semnat de primarul Cristian Radu, şeful Poliţiei, comisar-şef Nicolae Pescaru, şi comandatul Detaşamentului de Jandarmi, Călin Nicolae Marian.

În baza acestui protocol, pe străzile Mangaliei vor patrula, de acum înainte, echipaje mixte formate din lucrătorii celor trei instituţii. Conform documentului menţionat, în oraş şi staţiuni, au fost delimitate zone de responsabilitate pentru reducerea fenomenului infracţional. La nivelul întregului municipiu, va creşte numărul de patrule cu scopul unei mai bune monitorizări, în cadrul unui sistem integrat de menţinere a ordinii şi siguranţei publice.

În contextul acestei colaborări, a fost deja demarată o razie organizată în zona M.I. Dobrogeanu (Barăci), pentru identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale şi a celor veniţi din alte judeţe pe durata sezonului estival, fiind predispuşi la comiterea de infracţiuni.

Potrivit şefului Poliţiei locale, Mihaela Andrei, s-a acţionat în 12 locaţii cu un număr total de 35 de lucrători din cele trei instituţii menţionate mai sus. Au fost legitimate peste 150 de persoane, dintre care 28 nu aveau forme legale de domiciliu, 11 dintre acestea fiind conduse la Poliţie pentru identificare. Pe parcursul acţiunii a fost constatată o infracţiune, o persoană fiind depistată conducând fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alexandra BĂLAN, Cuget Liber, Vineri, 13 Iulie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply