Cristian Radu câştigă Primăria Mangalia

0
627

Dacă în urmă cu două săptămâni, Mangalia părea să fie punctul de foc al alegerilor electorale cu sute de reclamaţii de fraudă din toate părţile, buletine ascunse prin chiloţi şi cozi interminabile la secţiile de votare, iată că de această dată apele par să se fi domolit.

Linişte şi pace…

Alegerile de ieri au fost liniştite, nesemnalându-se evenimente speciale pe la secţiile de votare. Întrebaţi cum a decurs ziua, majoritatea preşedinţilor de secţie au menţionat că nu au avut probleme, fiind deranjaţi doar de prezenţa presei. Aceştia au explicat că nu au înregistrat tentative de fraudă, iar suplimentarea numărului de cabine de vot şi a celui de ştampile a dus la dispariţia problemei aglomeraţiei.

Menţionăm că la fiecare secţie de votare au fost prezenţi câte 3-4 tineri, care, potrivit propriilor spuse, executau exit poll-uri „pentru o firmă concept”. Majoritatea celor care ieşeau din secţii au declarat că au votat pentru că îşi doresc să nu mai treacă prin frigul de astă iarnă şi pentru dezvoltarea localităţii în ge-neral. Mulţi au menţionat că şi-ar fi dorit ca rezultatul alegerilor din 10 iunie să fi fost validat, pentru că, spun ei, s-au săturat să fie scoşi din casă, duminica, „din motive politice”. Menţionăm că până la ora 17.00 puţin peste 50% din locuitorii cu drept de vot ai Mangaliei se prezentaseră la urne.

La sediile de campanie ale candidaţilor era la fel de linişte ca în întreg oraşul. Câţiva reprezentaţi stăteau „de pază”, aşteptând să le fie comunicate rezultatele la diverse ore privind numărul de votanţi. Restul echipei, în frunte cu candidaţii şi membrii importanţi din conducerea partidelor de la nivel judeţean, era plecată pe teren pentru a supraveghea desfăşura-rea corectă a alegerilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Singurul care spărgea liniştea Mangaliei părea să fie un susţinător al lui Cristian Radu, dotat cu un fluier şi un colier din brelocuri PSD. Pe întreg parcursul zilei acesta s-a perindat prin faţa secţiilor de votare fluierând şi ţipând din toate puterile „Votaţi Cristian Radu! Poziţia 11 pe buletinele de vot”.

Tusac către membrii secţiei de votare: „E totul în regulă?“

Se pare că presa a fost junghiul din coastă alegerilor de la Mangalia şi pentru personalităţile locale. Fostul primar al municipiului, Mihai Claudiu Tusac, şi-a ieşit puţin din fire în momentul în care a fost fotografiat făcând pe „agentul electoral” pe la secţiile de votare. Deşi ar fi trebuit să îşi cam „vadă de treabă” şi să se prezinte la secţia de votare doar pentru a-şi exercita acelaşi drept pe care îl au şi ceilalţi locuitori ai Mangaliei, Tusac a fost zărit în secţia de la liceul Callatis întrebând „Cum merge treaba?” şi dacă „E totul în regulă?”. Prezenţa sa era mai şi puţin justificată dacă ne gândim că, deşi s-a retras din cursa electorală pentru Mangalia, Tusac încă se află pe buletinele de vot. Astfel, la vederea presei, fostul edil a aruncat două-trei comentarii tipice şi a plecat, sau cel puţin s-a făcut că pleacă, urcându-se în bolidul din dotare alături de însoţitorii săi.

Exit-poll: Radu 49%, Iorguş 38%

Potrivit unui exit-poll realizat la ieşirea de la urne, Cristian Radu a câştigat Primăria Mangalia cu 49%, deputatul Zanfir Iorguş, care a adunat doar 38%, neputând repeta figura de acum două săptămâni, când a câştigat alegerile. Lucru lesne de înţeles dacă ţinem cont că PNL şi PSD şi-a dat mâna în ceasul al 12-lea la Mangalia şi l-au susţinut împreună pe independentul Cristian Radu, obligându-l pe primarul în funcţie pesedistul Claudiu Tusac, care a luat doar 4% acum, să facă un mare pas înapoi.

Exit-poll-ul este confirmat şi de rezultatele parţiale, potrivit cărora, după numărarea voturilor din aproape 50% din secţiile de votare, Cristian Radu avea un avans de peste 350 de voturi.

Cuget Liber, Luni, 25 Iunie 2012. Autor: Alexandra BĂLAN.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply