Rezultatul referendumului iniţiat de Claudiu Tusac: Mangalia susţine schimbarea firmei de termoficare

0
773

Iniţiativa primarului Claudiu Tusac de a rezilia contractul cu societatea de furnizare a agentului termic, Callatis Therm SA, a fost aprobată, prin referendum, cu 78,81% din voturile valabil exprimate

REZILIERE

Concomitent cu alegerile locale, electoratul din Mangalia a fost chemat duminică la urne pentru a se exprima, în cadrul unui referendum, cu privire la soarta contractului încheiat de Primărie cu societatea de furnizare a agentului termic, Callatis Therm SA. În urma unei prezenţe masive la vot, referendumul a fost validat de Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie, ca urmare a faptului că la urne s-au prezentat mai mult de jumătate din numărul total al alegătorilor.

Din cei 35.963 de alegători cu drept de vot, la urne s-au prezentat 20.403, adică 56,73%, ceea ce face ca referendumul să fie valid, conform legii. Din numărul total al voturilor, 17.459 sunt valabil exprimate, din care 13.760 sunt în favoarea ruperii contractului, adică 78,81%, iar 3.699, adică 21,18%, sunt împotriva propunerii primarului Claudiu Tusac. De asemenea, 2.796 de voturi au fost declarate nule.

CONTRACT PĂGUBOS

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Referendumul de la Mangalia pentru rezilierea contractului încheiat cu societatea de furnizare a agentului termic, Callatis Therm SA, a fost iniţiat de primarul Claudiu Tusac şi aprobat de consilierii locali din Mangalia. Tusac a declarat că declanşarea referendumului a fost luată ca urmare a faptului că societatea de termoficare Callatis Therm SA a ţinut în frig locuitorii oraşului în iarna 2011 – 2012. Mai mult, Tusac doreşte să ceară, în instanţă, de la SC Callatis Therm SA, daune în valoare de cinci milioane de euro, bani care să fie împărţiţi oamenilor care au suferit de frig în iarna precedentă.

„Rezilierea contractului cu Callatis Therm SA este posibilă anul acesta, deoarece există o alternativă reală la încălzirea cu combustibilul lichid uşor: gazul metan, care a ajuns deja în Mangalia, lucrările în staţiuni fiind în curs de finalizare şi, pentru prima oară în istoria municipiului, se introduc conducte de gaz pe străzile principale”, a spus Tusac. Primarul a explicat iniţiativa sa: „De la revenirea în Primărie am anunţat intenţia mea de a rezilia contractul cu Callatis Therm şi de a cere daune pentru locuitorii care au înregistrat pagube materiale din cauza frigului (igrasie, pereţi afectaţi, îmbolnăviri)”.

Joi, 14 Iunie 2012, Tatian IORGA, Telegraf.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply