Sezonul imprumuturilor la T.H.R.: Cinci hoteluri ipotecate, pentru 3,5 milioane de euro

0
735

Sezonul imprumuturilor la T.H.R.: cinci hoteluri ipotecate, pentru 3,5 milioane de euro

Alte cinci hoteluri vor fi transformate in locuinte sau in apartamente de vacanta

Firmele din Turism apeleaza din ce in ce mai mult la credite bancare, pentru a-si sustine activitatea. Dupa ce, la sfarsitul anului trecut, S.C. Mamaia S.A. a contractat un credit de 1,2 milioane de lei de la alta firma din Turism, Litoral S.A., anul acesta a venit randul T.H.R. Marea Neagra. Actionarii S.C. Turism Hoteluri Restaurante S.A. au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, contractarea unui credit/ linie de credit de exploatare, in valoare de 15 milioane de lei, respectiv 3,48 milioane de euro.

Potrivit raportului A.G.A. remis de companie catre Bursa de Valori Bucuresti, „pentru garantarea creditului, se aproba ipotecarea urmatoarelor active ale societatii, situate in statiunea Venus: Complex (Hotel Restaurant) Cocorul si terenul aferent, in suprafata de 7.553,01 metri patrati; Complex (Hotel Restaurant) Pajura si terenul aferent, in suprafata de 7.180,72 metri patrati; Complex (Hotel Restaurant) Claudia si terenul aferent, in suprafata de 4.695,64 metri patrati; Complex (Hotel Restaurant) Brandusa si terenul aferent, in suprafata de 3.916,48 metri patrati; Complex (Hotel Restaurant) Lidia si terenul aferent, in suprafata de 5593,89 metri patrati…

Se mandateaza dna Linica Stan – director general, pentru a semna contractele de credit si de ipoteca, precum si toate actele necesare obtinerii creditului de 15.000.000 de lei”. Pe langa acestea, actionarii au decis scoaterea din circuitul turistic, schimbarea destinatiei si vanzarea mai multor active. „ Art.1. Se aproba scoaterea din circuitul turistic si schimbarea destinatiei in «locuinte» a activelor Hotel Restaurant Vulturul, Hotel Restaurant Cocorul, Hotel Restaurant Pajura din statiunea Venus. Art. 2 Se aproba scoaterea din circuitul turistic si schimbarea destinatiei in «imobile cu apartamente de vacanta» a activelor Hotel Alfa si Hotel Beta din statiunea Saturn, in scopul vanzarii lor. Art. 3 Se mandateaza Consiliului de Administratie pentru a stabili conditiile de folosinta a activelor mentionate la art. 1, conform destinatiei aprobate”, se arata in raportul A.G.A. In acelasi timp, actionarii au mai decis renuntarea la cateva zeci de puncte de lucru pe care le detinea T.H.R. in statiunile litoralului romanesc, precum si modificarea actului constitutiv al companiei.

Turism pe datorie

Reamintim ca, in a doua jumatate a anului trecut, actionarii S.C. Litoral S.A. au aprobat, pe 16 august, acordarea unui imprumut de 1,2 milioane lei societatii Mamaia S.A., pentru ca aceasta sa-si poata achita datoriile catre bugetul de stat. Potrivit raportului actionarilor, termenul de rambursare este de douasprezece luni de la data semnarii contractului, modalitatea de plata poate fi integrala sau esalonat, dar nu mai tarziu de data incetarii duratei contractului, iar dobanda este stabilita in functie de nivelul dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei la data platii. Actionarul majoritar al celor doua societatii este Ministerul Turismului, care detine 96,56% din cele 105.369.748 de actiuni ale Mamaia S.A., in timp ce in cazul Litoral S.A. ministerul detine 82,27%, respectiv 485.218 din pachetul de actiuni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Darius MARTINESCU, Observator, Luni, 9 Aprilie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply