Iorguş atacă în forţă: „Trebuie să redăm spiritul şi mândria Mangaliei“

0
751

Mangalia îşi vrea înapoi primarul care a consacrat-o. Aceasta ar fi concluzia evenimentului de sâmbătă după-amiază când sute de locuitori ai Mangaliei au ţinut să-i fie alături lui Zanfir Iorguş în momentul în care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar al oraşului. Deputatul a făcut astfel un pas hotărât spre recâştigarea Mangaliei care, în ultimii patru ani, a ajuns un imens câmp de bătălii politice şi jafuri organizate chiar de cei care ar fi trebuit să o conducă.
Casa de Cultură din Mangalia a fost neîncăpătoare. Oamenii au luat loc pe scări, au stat în picioare pe margine, iar mulţi nu au putut nici măcar să intre în sală din cauza aglomeraţiei.

Au ascultat discursurile şi freamătul sălii de pe holul de la intrare. Deputatul Zanfir Iorguş şi-a prezentat în faţa cetăţenilor Mangaliei candidatura pentru funcţia de primar şi echipa sa. Cei 12 ani în fruntea localităţii au lăsat amprente mult prea adânci în dezvoltarea urbei pentru a nu încerca, după 4 ani de mandat Tusac, să redea oraşului prospeţimea şi renumele de altă dată.

Jaful din mandatul lui Tusac

În deschiderea evenimentului, pe imensul ecran amplasat în sală a rulat un filmuleţ care a fost, pe cât de comic, pe atât de tragic. Locuitorii Mangaliei, de la pensionari la oameni de afaceri, au luat cuvântul făcând o scurtă incursiune printre „peripeţiile“ ultimilor patru ani. De la gerul din apartamente pe timpul iernii, când mii de familii au plătit facturi exorbitante pentru calorifere reci, gunoaiele, mizeria şi câinii maidanezi care au ajuns să stăpânească străzile, şi până la prigonirea propriilor cetăţeni şi oameni de afaceri cu amenzi din te miri ce, Mangalia nu mai poate suporta.

Colac peste pupăză, primăria lui Tusac se află în pragul falimentului, după ce mii de miliarde de lei vechi s-au evaporat dubios din vistieria oraşului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Primăria Mangalia este aproape în faliment iar oraşul nu o duce deloc mai bine. Sunt înregistrate sute de miliarde de lei vechi datorii, însă nimeni nu vede nicio schimbare în bine, ba din contră. Există manipulare atunci când este neputinţă, există minciună. O mână de indivizi lacomi şi mediocri au dat toată Mangalia unor grupări de interese din Constanţa. Au început cu salubrizarea. Au dat afară 250 de oameni de la societatea locală de salubrizare pentru a aduce o firmă de la Constanţa care a încasat de două ori mai mulţi bani, dar în niciun caz nu a făcut de două ori mai multă curăţenie. Ba din contră. Oraşul e plin de mizerie. Au continuat apoi cu termoficarea. Au pus mâna şi au distrus colaborarea cu Midia pentru a ceda termoficarea Mangaliei unei firme de buzunar cu un capital de 500 lei. Această firmă vroia să dea căldură Mangaliei. Şi nu a reuşit. Dar au vândut frigul din casele oamenilor la preţ de căldură de trei ori mai scumpă. Lăcomia lor nu s-a oprit aici, ci a continuat cu vânarea propriilor cetăţeni şi a societăţilor comerciale cu amenzi exorbitante. În spatele acestor amenzi stăteau firme de avocatură plătite cu miliarde de lei. E de ajuns. Noi avem datoria să redăm spiritul şi mândria Mangaliei“, a declarat Zanfir Iorguş. El a mai amintit de taxele locale mărite an de an de Tusac, de lipsa fondurilor europene, de absenţa oricărui proiect important pentru oraş.

Proiecte pentru Mangalia

Zanfir Iorguş şi-a stabilit un calendar de măsuri urgente care vor fi puse în aplicare imediat după câştigarea alegerilor. Potrivit acestuia, prima măsură pe care o va lua în calitate de primar va fi să readucă taxele şi impozitele locale la nivelul celor de acum patru ani. Însă, cea mai mare încercare va fi rezolvarea problemei termoficării. „Mangalia va deveni oraşul cu cea mai ieftină încălzire. Deja am discutat cu specialiştii, s-a realizat şi proiectul. Vom folosi pentru încălzirea oraşului pompele de căldură utilizând izvoarele termale. Mangalia stă pe această comoară – izvoarele termale. Vom putea astfel produce şi livra către populaţie căldură la un preţ de 120-130 lei gigacaloria. Imediat cum voi ajunge la Primărie, asociaţiile de locatari vor rezilia contractele cu Callatis Therm, iar centralele termice vor reveni la Consiliul Local“, a declarat Iorguş.

Printre celelalte proiecte se numără realizarea unui oficiu local de turism care să gestioneze în mod profesionist activitatea turistică şi dezvoltarea staţiunilor din sudul litoralului, revoluţionarea programelor sociale astfel încât nevoiaşii şi pensionarii să nu mai fie umiliţi pentru un pui şi o pungă de orez (în primă fază ajutoarele vor fi primite acasă, iar apoi se vor da tichete valorice în loc de produse), construirea de locuinţe pentru tinerii şi cazurile sociale din Mangalia.

În finalul evenimentului, Zanfir Iorguş şi-a prezentat şi echipa alături de care vrea să redea Mangaliei valorile şi condiţiile pe care le-a pierdut. 

Cuget Liber, Luni, 09 Aprilie 2012. Autor: Cosmin ZAPOROJAN.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply