Cum a ajuns Tusac să ceară falimentul unui miliardar din Galaţiul său natal

0
855

Afaceristul Mangalea are probleme la Mangalia

Primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, are ce are împotriva unui concitadin din Galaţiul său natal, motiv pentru a cerut în instanţă falimentul uneia din firmele patronate de acesta. Este vorba despre SC Metal Grup Industrie SRL, din Galaţi, împotriva căreia Primăria Mangalia, prin Tusac, a deschis în iunie 2011, proces la Tribunalul Galaţi, privind procedura insolvenţei. În şedinţa de pe 5 octombrie 2011, instanţa a decis scoaterea cauzei de pe rolul secţiei comerciale şi trimiterea spre judecare la secţia civilă, conform noilor reglementări din Codul Civil. Iar magistraţii de pe civil au decis să dea dreptate debitoarei Metal grup Industrie SRL şi să respingă solicitarea lui Tusac.

O coincidenţă amuzantă face ca firma gălăţeană cu probleme în Mangalia să aparţină unui cunoscut miliardar din oraşul dunărean, pe numele său Corneliu Mangalea. Potrivit presei gălăţene, Metal Grup Industrie deţine, printre altele, o veritabilă bijuterie imobiliară: 443,75 metri pătraţi de teren în staţiunea Neptun, între vilele de protocol Vişinul şi Cireşul. Fiscul din Mangalia execută firma lui Mangalea pentru datorii de 226.400 lei, iar Tusac a forţat şi el nota, în paralel, cerând direct falimentul firmei lui Mangalea.

Şi mai interesant este faptul că Tusac şi Mangalea sunt nu numai concitadini, dar şi colegi de partid. Astfel, dacă Tusac a ieşit cu PSD primar la Mangalia, Mangalea a candidat pentru PSD la primăria Galaţi. Corneliu Mangalea este unul din cei mai bogaţi oameni de afaceri din Galaţi, patronul Clubului Sportiv Universitar Metal Galaţi. La sfârşitul anului trecut, judecătorii gălăţeni i-au interzis afaceristului să părăsească localitate, miliardarul fiind acuzat de o evaziune fiscală de peste 1,2 milioane lei, produsă chiar prin firma pe care Tusac o vrea în faliment.

Atitudinea, 6 martie 2012.

 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply