Lecții vitale de prim ajutor, la Școala din 23 August

0
776

lectii-prim-ajutor-sc-23-aug2

Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, 23 August, din județul Constanța a găzduit duminică, 25 octombrie 2015, între orele 10.00-14.00 un curs de prim ajutor. Inițiativa a aparținut partenerului Asociația Proactiv pentru Comunitate Mangalia, reprezentat de ing. Nicoleta Griguță și s-a desfășurat cu sprijinul ONG ”Crucea Roșie”, prin intermediul formatorului Adrian Mavromalidis.
La curs au participat 17 persoane (cadre didactice, părinți, elevi și tineri voluntari), printre care s-a aflat și primarul comunei 23 August, Mugur Viorel Mitrana.
Temele au făcut referire la măsuri de intervenție primară de urgență în caz de infarct, atac cerebral și atac epileptic. Cel mai important a fost însă instructajul privind principalii pași de urmat în cazul unei urgențe de orice fel, pași care pot salva viața unei persoane dacă sunt ”executați” corect. Este o lecție deosebit de utilă și care a fost perfect însușită de către cursanți, deoarece teoria a fost deseori punctată de exerciții practice și exemple din viața reală, redate cu talent de formatorul voluntar Adrian Mavromalidis.
Având în vedere succesul primului curs, unitatea școlară și-a rezervat dreptul de a organiza încă două sesiuni de pregătire, adresate părinților și membrilor comunității.

Director,

            Prof. Iacob Magdalena.

             Consilier de imagine,

            Prof. David Valentina.


MangaliaNews.ro, 26.10.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply