Veşti proaste din Coreea, pentru Daewoo-Mangalia

0
1121
vestiproaste-daewoo-mangaliaTensiunile din industria navală sud-coreeană se acumulează pe zi ce trece. Primii trei mari constructori de nave ai lumii – Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering şi Samsung Heavy Industries – au înregistrat, împreună, pierderi din exploatare de 4,1 miliarde de dolari, în al doilea trimestru al anului 2015, plătind pentru prăbuşirea preţurilor platformele petroliere de mare adâncime. În trimestrul III, situaţia lor financiară a continuat să se deterioreze. Potrivit publicaţiei „The Chosun Ilbo”, Hyundai Heavy Industries, cel mai mare constructor de nave al lumii, a înregistrat o pierdere operaţională estimată la 500 miliarde won (circa 442,748 milioane de dolari). În primele nouă luni ale anului, compania a acumulat pierderi operaţionale de 900 miliarde won (796,947 milioane de dolari) şi ar putea încheia anul cu un rezultat negativ de 1 trilion de won (861 milioane de dolari).
Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering a suferit pierderi de circa 2,39 trilioane won (peste 2,116 miliarde de dolari) în trimestrul II şi, potrivit agenţiei de ştiri „Yonhap”, a înregistrat o pierdere de 1 trilion de won (861 milioane de dolari) în trimestrul III, generată de practicarea unor preţuri mici şi de costurile mari ale întârzierilor acumulate în realizarea contractelor.
Un audit comandat de creditorii companiei a relevat pierderi adiţionale la afiliatele din România, China şi America de Nord. Creditorii bancari urmează să anunţe un plan de restructurare până la sfârşitul acestei luni.

Continuarea, AICI. 17.10.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply